Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

Perský pilaf v dýni Hokkaidó

0.0
Perský pilaf v dýni Hokkaidó

Potřebné ingredience

PILAF: směs koření (kousek skořice, 1 lžíce římského kmínu, 3 kuličky černého pepře, 2 zrnka kardamomu, 2 hřebíčky), 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička kurkumy, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, kuřecí nebo zeleninový vývar (množství dle potřeby), 1 bobkový list, sůl, pepř, 30 g kešu ořechů, 30 g rozinek ********** půlka vydlabané dýně Hokkaidó vytřená sojovou omáčkou a olejem

Postup přípravy

Nejprve si předpečeme dýni. Vytřeme ji sojovou omáčkou a pár kapkami oleje. Vložíme do předehřáté trouby a asi na 10-15 min. při 200 °C.

Na pánvi nasucho opražíme směs koření (2 min.) až začne vonět, stáhneme.

Ve woku rozpálíme lžíci oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme kurkumou a smažíme do změknutí. Přidáme nevařenou rýži a opražíme. Pomalu přiléváme vývar, vsypeme směs opraženého koření, rozlámaný bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a dusíme asi 10 min. pod poklicí.

Je-li potřeba dolijeme vodu. Těsně před tím, než je rýže měkká, přidáme nasekané rozinky a vše společně ještě chvilku podusíme.

Kešu ořechy nasekáme a opražíme na suché pánvi. Přimícháme k rýži.

Hotový pilaf naplníme do předpečené dýně (můžeme poklást plátky uzeného sýra) a ještě krátce zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninou.


Dobrou chuť!!

Zapečený pilaf v dýni Hokkaidó

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RomcaSM 1. 2. 2010, 17:04
To vypadá tak krásně (Y) (Y) (Y), jen co seženu Hokkaido, tak to musím vyzkoušet, i ostatní recepty máte úžasný, to budu mít co zkoušet. Díky za inspiraci (clamp) (clamp) (clamp) (L)
alfleila 1. 3. 2010, 21:54
@RomcaSM Moc děkuji za pochvalu, Romčo! Je to můj koníček, ráda se tu s vámi se všemi o to dělím! Mimochodem Hokkaido je vynikající zeleninka, jde s ní dělat spousta věcí..... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie