Perský pilaf v dýni Hokkaidó

Potřebné ingredience
PILAF: směs koření (kousek skořice, 1 lžíce římského kmínu, 3 kuličky černého pepře, 2 zrnka kardamomu, 2 hřebíčky), 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička kurkumy, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, kuřecí nebo zeleninový vývar (množství dle potřeby), 1 bobkový list, sůl, pepř, 30 g kešu ořechů, 30 g rozinek ********** půlka vydlabané dýně Hokkaidó vytřená sojovou omáčkou a olejem
Postup přípravy
Nejprve si předpečeme dýni. Vytřeme ji sojovou omáčkou a pár kapkami oleje. Vložíme do předehřáté trouby a asi na 10-15 min. při 200 °C.
Na pánvi nasucho opražíme směs koření (2 min.) až začne vonět, stáhneme.
Ve woku rozpálíme lžíci oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme kurkumou a smažíme do změknutí. Přidáme nevařenou rýži a opražíme. Pomalu přiléváme vývar, vsypeme směs opraženého koření, rozlámaný bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a dusíme asi 10 min. pod poklicí.
Je-li potřeba dolijeme vodu. Těsně před tím, než je rýže měkká, přidáme nasekané rozinky a vše společně ještě chvilku podusíme.
Kešu ořechy nasekáme a opražíme na suché pánvi. Přimícháme k rýži.
Hotový pilaf naplníme do předpečené dýně (můžeme poklást plátky uzeného sýra) a ještě krátce zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninou.
Dobrou chuť!!
Na pánvi nasucho opražíme směs koření (2 min.) až začne vonět, stáhneme.
Ve woku rozpálíme lžíci oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme kurkumou a smažíme do změknutí. Přidáme nevařenou rýži a opražíme. Pomalu přiléváme vývar, vsypeme směs opraženého koření, rozlámaný bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a dusíme asi 10 min. pod poklicí.
Je-li potřeba dolijeme vodu. Těsně před tím, než je rýže měkká, přidáme nasekané rozinky a vše společně ještě chvilku podusíme.
Kešu ořechy nasekáme a opražíme na suché pánvi. Přimícháme k rýži.
Hotový pilaf naplníme do předpečené dýně (můžeme poklást plátky uzeného sýra) a ještě krátce zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninou.
Dobrou chuť!!

Zapečený pilaf v dýni Hokkaidó
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

RomcaSM
(upraveno)
1. 2. 2010, 17:04
To vypadá tak krásně
, jen co seženu Hokkaido, tak to musím vyzkoušet, i ostatní recepty máte úžasný, to budu mít co zkoušet. Díky za inspiraci







nahlásit

alfleila
(upraveno)
1. 3. 2010, 21:54
@RomcaSM
Moc děkuji za pochvalu, Romčo! Je to můj koníček, ráda se tu s vámi se všemi o to dělím! Mimochodem Hokkaido je vynikající zeleninka, jde s ní dělat spousta věcí.....

nahlásit