Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Halušky s brynzou

0.0
Halušky s brynzou

Potřebné ingredience

Na halušky: 2 veliké brambory, hladká mouka, polohrubá mouka, 2 vajíčka, mléko, špetka soli
Na dodělání: kousek anglické, veliká cibule, olej, brynza

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na drobno, přidáme vajíčka, a půl na půl polohrubou a hladkou mouku. Rozředíme mlékem a uděláme si polotuhé těsto, nezapomeneme osolit.
Halušky vaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou jsou hotové. Můžeme buď protlačovat přes sítko na halušky nebo dělat malé nočky.
Na pánvičce zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na tenká kolečka a přidáme anglickou na kostičky, pěkně opražíme a i celé pak nalejeme do mísy s uvařenýma haluškama a brynzou. Pěkně promícháme a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 13. 4. 2014, 19:02
(Y) (Y) (Y)
Anna80 13. 4. 2014, 16:41
miluji toto jidlo hned bych si dala.
Jonáš7 13. 4. 2014, 14:57
já dávám oravskou slaninu /vozí mě jí ze Slovenska nebo jí mívají v Makru/ a anglickou se ta chuť nenahradí (Y)
gavrunka 26. 6. 2008, 11:48
(Y)výborný recept ted jsem je udělala a jen se těším až kluci prijdou ze školy tak si smlsnou. (jidlo) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie