Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÁNOČKA ŠPALDOVÁ

VÁNOČKA ŠPALDOVÁ

Potřebné ingredience

480 g špaldové mouky, 100 g přírodního cukru, 200 g másla, 3 žloutky z BIO vajec, 35 g droždí (1 balení), 1/4 litru ovesného mléka, špetka soli, hrst rozinek nebo brusinek, hrst vlašských ořechů (nebo mandlí), 1 vanilkový lusk, citrónová kůra z chemicky neošetřeného citronu, trochu rumu

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Z trochy vlahého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do rumu a necháme je v něm chvíli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MAZANEC  - zdravá varianta

MAZANEC - zdravá varianta

Potřebné ingredience

300g špaldové celozrnné mouky, 300g celozrnné pšeničné mouky, 30g droždí, 250ml rostlineho mléka (ovesne,sojove), 240ml oleje, 110g přírodního cukru, 1 vejce + (1 vejce na potření), 1 lžička soli, citrónová kůra, dle chuti, dávám nasekané ořechy, rozinky či brusinky, plátky mandlí

Postup přípravy

Klasická příprava kynutého těsta - zadělat kvásek ( kvasnice, trochu mléka a trochu cukru) , já rozmíchám na kašičku kvasnice a cukr a přileji trochu teplého mléka. Poté mouku…

Zobrazit více...

Kategorie