Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
LILEK - pomazánka z lilků

LILEK - pomazánka z lilků

Potřebné ingredience

2 středně velké lilky (baklažány), 2 zralá rajčata, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje a sůl

Postup přípravy

Omyté lilky upečeme za občasného obracení v troubě do měkka. Vychladlé rozkrojíme, vydlabeme dužinu (můžeme odstranit velká semínka), dáme ji do misky a rozmixujeme.
Rajčata…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Potřebné ingredience

CANNELLONI (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný parmezán asi 40g ***************************************************************************************************************** ******************** BOLOŇSKÁ OMÁČKA: jak jste zvyklé, např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, tj. 0,33l ), olivový olej **************************************************************************************************************************** BEŠAMEL: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dusíme asi…

Zobrazit více...

Kategorie