Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Potřebné ingredience
CANNELLONI (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný parmezán asi 40g ***************************************************************************************************************** ******************** BOLOŇSKÁ OMÁČKA: jak jste zvyklé, např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, tj. 0,33l ), olivový olej **************************************************************************************************************************** BEŠAMEL: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy
Bešamel: cibuli zpěníme na másle, nasypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalejeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20minut. Pak přecedíme.
Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalejeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct na 40minut - přikryté alobalem.
cibule + mleté maso
přidáme rajčata
připravíme bešamel
plníme cannelloni boloňskou omáčkou
vrstvíme cannelloni
zalejeme bešamelem, posypeme parmezánem
po 40ti minutách pečení v zakryté nádobě
na talíři
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé