Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

0.0
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Potřebné ingredience

CANNELLONI (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný parmezán asi 40g ***************************************************************************************************************** ******************** BOLOŇSKÁ OMÁČKA: jak jste zvyklé, např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, tj. 0,33l ), olivový olej **************************************************************************************************************************** BEŠAMEL: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dusíme asi 10minut.

Bešamel: cibuli zpěníme na másle, nasypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalejeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20minut. Pak přecedíme.

Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalejeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct na 40minut - přikryté alobalem.

cibule + mleté maso

přidáme rajčata

připravíme bešamel

plníme cannelloni boloňskou omáčkou

vrstvíme cannelloni

zalejeme bešamelem, posypeme parmezánem

po 40ti minutách pečení v zakryté nádobě

na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

standy 2. 9. 2010, 11:41
Dobrý den, právě jsem dovařila a musím pochválit (Y) (Y) (Y). Je to opravdu mňamka, budu vařit častěji. Děkuji za recept (clamp)
Lucasíček 17. 10. 2009, 14:34
(Y) (Y) (Y) tak jsem vyzkoušela jsou ůplně jako z pizzerie (zajic) (zajic) (zajic), ani nám nezbylo,superrrr :-)
ladab 19. 10. 2009, 16:48
@Lucasíček (pl) jsem ráda, že vám chutnalo, nám taky nezbylo (smich)
ladab 13. 10. 2009, 17:44
těstoviny cannelloni (přesně ty na fotce) jsem koupila za 20Kč, je to 250g mají je na internetu třeba na icbc.cz ale dají se určitě koupit i jinde, ale kdo nakupujete těstoviny jednou za čas a ve velkém, tak se vám to vyplatí objednat na internetu |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie