Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

LILEK - pomazánka z lilků

0.0
LILEK - pomazánka z lilků

Potřebné ingredience

2 středně velké lilky (baklažány), 2 zralá rajčata, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje a sůl

Postup přípravy

Omyté lilky upečeme za občasného obracení v troubě do měkka. Vychladlé rozkrojíme, vydlabeme dužinu (můžeme odstranit velká semínka), dáme ji do misky a rozmixujeme.
Rajčata spaříme a oloupeme (nejdříve je nařízneme křížkem na opačné straně, než je stopka a pak zalijeme vroucí vodou, lépe se pak loupou). Rozmačkáme vidličkou.
Smícháme rajčata, lilek, přidáme olej a česnek utřený se solí.
Naplníme do skleniček od dětské výživy (vystačí asi na dvě) a sterilujeme 20 minut při 85°C.
Pomazánku natíráme na opečené tousty (veku, rohlíky), můžeme také podávat k masu nebo rybě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martina040 1. 10. 2012, 20:03
znám to jinak, místo rajčat se dá upečená sloupnutá paprika a trochu chilli a je to také (Y)
ladab 3. 8. 2012, 22:54
lilky můžete před pečením propíchat, aby nepraskly, ale já to nedělám...právě jsem dozavařovala asi 20 skleniček, máme letos velkou úrodu ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie