Žemlovka s nektarinkami a sněhovou čepicí
Potřebné ingredience
5 ks rohlíků(já se zbavila včerejších) , 3 dcl mléka , 4 vejce , van. cukr , cukr krystal , skořice , 3 ks větších zralých nektarinek , máslo
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na plátky,žloutky+cukr(podle chuti) + mléko smícháme.Pekáček vymažeme máslem a na něj klademe rohlíky vykoupané v mléce se žloutky a cukrem.Nektarinky…
Moravské zelí
Potřebné ingredience
Třetinku kysaného zelí,asi 2 dcl vody,1 střed.brambor,Vegetu nebo sůl,2 PL sádla,3 cm slaniny(špeku),1/2 cibule,2 PL hl.mouky.
Postup přípravy
Zelí zalijeme vodou tak,aby bylo skoro ponořené(mělo by se dusit,ne vařit) a ochutíme Vegetou.Až je téměř měkké,tak do něj nastrouháme najemno brambor a dovaříme.Mezitím si klidně…
Zlatavé pirohy s brynzovou plnkou
Potřebné ingredience
Těsto:1 větší brambora vař.ve slupce,1 vejce,špetka soli,asi 20dkg hl.mouky(záleží na velikosti brambory a vejce) Plnka:2 brambory(uvařené bez šlupky),150 g brynzy,lžíce másla,sůl a pepř dle chuti slanina nebo cibule
Postup přípravy
Bramboru nastrouháme na jemno a přidáme zbývající suroviny(pokud je těsto řídké,tak přisypeme mouku,pokud husté-přilijeme trochu mléka).Z těsta vyválíme placku asi 3mm silnou…