Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slovenské pagáčky

Slovenské pagáčky

Potřebné ingredience

250 g pomletého vepřového vnitřního sádla 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1-2 žloutky ½ kostky droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru

Postup přípravy

Těsto řádně propracujeme, můžeme si pomoci i v domácí pekárně. Těsto je však díky syrovému sádlu tuhé a potřebuje následně trochu propracovat na pomoučněném vále. Nekynout. Poté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Žerbo

Žerbo

Potřebné ingredience

TĚSTO: 450 g hladké mouka 300 g másla 3 PL cukru 1 vejce ¾ KL prášku do pečiva 1 balíček sušeného droždí 65 ml mléka (asi ¼ hrníčku) NÁDIVKA: 300 g mletých ořechů (vlašských, možno smíchat i s lískovými) 370 g cukru moučka meruňková marmeláda malinová marmeláda POLEVA: 15O g čokolády na vaření 50 másla 2 KL rozpustné kávy (kdo nemá rád kávovou příchuť, vypustí) 2 PL rumu 2 PL cukru 3 PL studené vody

Postup přípravy

Umícháme těsto, možno v robotu nebo v domácí pekárně. NEKYNOUT!! Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme na plát velikosti plechu. Plech zvolíme vyšší a trošku menší,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozpékání pečiva v pekárně

Rozpékání pečiva v pekárně

Potřebné ingredience

Zmražené pečivo

Postup přípravy

Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…

Zobrazit více...

Kategorie