Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Tvarohová štola

Tvarohová štola

Potřebné ingredience

380g hladké mouky 150g rozpuštěného másla 125g cukru moučky 1,5 balíčku prášku do pečiva 250g tvarohu 1 balíček vanilkového cukru rozinky, kandované ovoce rozpuštěné máslo na potření moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Přidáme oba druhy cukru, rozpuštěné máslo, vejce a tvaroh. Přísady zpracujeme, do těsta přimícháme rozinky, oříšky a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jablečný javorový punč

Jablečný javorový punč

Potřebné ingredience

- na 4 sklenice asi po 250 ml (160 kcal / 670 kJ): 1 jablko, 250 ml jablečného čaje se skořicí, 150 ml jablečné šťávy, 1 kousek skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, 4 lžíce javorového sirupu, 150 ml calvadosu

Postup přípravy

1. Jablko omyjeme, osušíme, vypíchneme jádřinec a plod i se slupkou nakrájíme na tenké plátky.

2. Čaj promícháme s 250 ml vody, jablečnou šťávou, kořením a plátky jablek a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

Potřebné ingredience

7-8 žloutků 1 slazené a 1 neslazené kondenzované mléko 1 šálek obyčejného mléka 2 vanilinové cukry 1/4 l rumu

Postup přípravy

Do vhodné nádoby nalijeme neslazené kondenzované a obyčejné mléko a rozšleháme v něm žloutky s vanilinovým cukrem. Dál šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí směsi (nesmí se vařit!)…

Zobrazit více...
DORTY
Karamelové řezy

Karamelové řezy

Potřebné ingredience

na první těsto: 4 bílky 200g cukru krystal 250g mletých ořechů tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání plechu na druhé těsto: 4 vejce 200g cukru krystal 200g polohrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva marmeláda na potření čokoládová poleva na náplň: 200g cukru krystal 200ml vody 2 lžíce hladké mouky 250g másla 4 žloutky čokoládová poleva na zdobení

Postup přípravy

První těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zlehka do něj vmícháme ořechy. Těsto roztřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.

Druhé těsto: do pěny…

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

na těsto: 400g hladké mouky, 200g rostliného tuku, 1 bílý jogurt, 1 balení prášku do pečiva na náplň: 2kg jablek, 100g mletého máku, 100g vlašských ořechů, cukr krystal, 100g rozinek, strouhanku, mléko

Postup přípravy

Mouku smícháme s tukem, jogurtem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme jej na 3 až 4 díly. Omytá a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a krátce…

Zobrazit více...
DORTY
medovník

medovník

Potřebné ingredience

400g hladké mouky 300g moučkového cukru 200ml oleje 500ml mléka 2 vejce 2 lžíce kakaa 1 lžičku jedlé sody 1 slžičku skořice 1 prášek do perníku 1 lžíci medu tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu džem kokos nebo cukrová rýže

Postup přípravy

Všechny přísady dejte do mísy a šlehejte asi 5 minut, dokud se nespojí v hladkou směs. Vyšlehané těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečte asu půl…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nudličky na víně

Kuřecí nudličky na víně

Potřebné ingredience

200 g kuřecí prsa 1 ks rajčete 0,5 ks papriky zelené 0,5 ks papriky červené 4 lžíce červeného vína 1 ks pórku 4 lžíce olivového oleje sušený celer, pepř, saturejka, oregano, sůl

Postup přípravy

Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, pepře, saturejky, oregana, soli a sušeného celeru. Přikápneme červené víno podle chuti.

Kuřecí maso očistíme, trochu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Uherský salát

Uherský salát

Potřebné ingredience

200 g celeru 200 g petržele 200 g mrkve 200 g brambor 150 ml jogurtu bílého 1 lžíce olivového oleje 1 lžička papriky pálivé 150 g kyselé okurky 1 ks jabka 2 lžíce hořčice plnotučné ocet, cukr

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, omyjeme ve slané vodě a uvaříme. Poté ji scedíme a nakrájíme na nudličky.

Brambory opereme a ve slané vodě uvaříme i se slupkou. Dobře vychladíme a…

Zobrazit více...

Kategorie