Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jablečný štrůdl

0.0
Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

na těsto:

400g hladké mouky, 200g rostliného tuku, 1 bílý jogurt, 1 balení prášku do pečiva

na náplň:

2kg jablek, 100g mletého máku, 100g vlašských ořechů, cukr krystal, 100g rozinek, strouhanku, mléko

Postup přípravy

Mouku smícháme s tukem, jogurtem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme jej na 3 až 4 díly. Omytá a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a krátce podusíme. Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme v plty, přeložíme je na utěrky, rozložíme na ně dušená jablka a podle chuti posypeme mákem nebo ořechy, rozinkami a strouhankou. Podle chuti jablka přisladíme. Každý plát těsta s pomocí utěrky svineme a přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Štrúdl svrchu potřeme mlékem a propícháme vidličkou, aby při pečneí nepraskl. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 21. 1. 2009, 21:12
:-D :-Dmoučník jako vyšitej (Y) (Y)
Zrušený účet 19. 1. 2009, 20:23
Ani štrůdl není dort (flower) taky je to moučník

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie