(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience
na těsto:
400g hladké mouky, 200g rostliného tuku, 1 bílý jogurt, 1 balení prášku do pečiva
na náplň:
2kg jablek, 100g mletého máku, 100g vlašských ořechů, cukr krystal, 100g rozinek, strouhanku, mléko
Postup přípravy
Mouku smícháme s tukem, jogurtem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme jej na 3 až 4 díly. Omytá a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a krátce podusíme. Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme v plty, přeložíme je na utěrky, rozložíme na ně dušená jablka a podle chuti posypeme mákem nebo ořechy, rozinkami a strouhankou. Podle chuti jablka přisladíme. Každý plát těsta s pomocí utěrky svineme a přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Štrúdl svrchu potřeme mlékem a propícháme vidličkou, aby při pečneí nepraskl. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů po dobu asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
21. 1. 2009, 21:12




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2009, 20:23
Ani štrůdl není dort
taky je to moučník

nahlásit