Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nanukové řezy

Nanukové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 1 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 1/3 hrnku hladké mouky, 1 hrnek mletých lískových ořechů, 9 lžic studené vody, 1 prášek do pečiva Náplň: 1 hrnek mléka, 3 polévkové lžíce pudinkového vanilkového prášku, 1kostka másla, 1hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Poleva: 100g čokolády na vaření, 60g ztuženého tuku

Postup přípravy

Příprava těsta:Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme postupně studenou vodu, přimícháme mleté ořechy, hladkou mouku smíchánou s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sních z bílků.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bram.těsto zapečené s uzeným

Bram.těsto zapečené s uzeným

Potřebné ingredience

12brambor, 1vejce, 10lžic hrubé mouky, sůl, majoránku, půlku uzeného kolena (nebo jiného uzeného třeba rolku...), 2hrsti mražené zeleninové směsi.

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce nastrouháme nahrubo na struhadle, přidáme vejce, sůl, majoránku, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Jednu část rozložíme do olejem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná polévka

Mléčná polévka

Potřebné ingredience

0,5l mléka, nudle, sůl, vegetu, 1trojůhelníček taveného sýra, pažitku.

Postup přípravy

Nalejeme mléko do hrnce a až začne vařit nasymepeme do něj nudle, osolíme, dáme vegetu a povaříme až jsou nudle hotové, přidáme sýr(já dala s příchutí šunky) a vaříme za stálého…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuličky v rajské

Kuličky v rajské

Potřebné ingredience

Kuličky:300gmletého masa,hrst ovesných vloček,hrst strouhanky,1vajíčko,sůl,olej na smažení; Rajská:olej,půlku cibule,střední mrkev,1lžičku hladké mouky,rajský protlak,0,5lvody,sůl,bobkový list,2kuličky nové koření,1lžička cukru,trošku skořice.

Postup přípravy

Z mletého masa a ostatních přísad uděláme těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a vkládáme do rozpáleného oleje a opečeme ze všech stran.
Na tuku krátce osmažíme na drobno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí s dušenou rýží

Ražničí s dušenou rýží

Potřebné ingredience

250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelná polévka

Zelná polévka

Potřebné ingredience

1/4 hlávkového zelí, 1šunková klobása(může být i jiná), 1brambor, sůl, mletý kmín, majoránku, lžičku hl. mouku.

Postup přípravy

Do menšího hrnce dáme zhruba 1,5l vody, do něj nakrájené na hrubo zelí, na půlkolečka nakrájenou klobásku a na kostičky nakrájenou bramboru. Dáme vařit, osolíme, okmínujeme a…

Zobrazit více...

Kategorie