Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ražničí s dušenou rýží

0.0
Ražničí s dušenou rýží

Potřebné ingredience

250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme zpěnit, podleje troškou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Měkké maso vyjmem, přidáme trochu mleté papriky a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, provaříme asi 10min., případně dosolíme a podáváme.

Rýži propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy nebo pekáče, osolíme, zalijeme voudou a pečeme na 180°C 30minut. Můžem si do ní přidat sterilizovanou zeleninu(hrášek, kukuřici nebo na kostičky nakrájený šunkový salám. Je rychlá a výborná.

Maso napícháme na špejle okořeníme a orestujeme.

Rýži upečeme.

A můžeme servírovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie