Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bramborový chléb pečený v Ultra plus 5l od Tupperware

Bramborový chléb pečený v Ultra plus 5l od Tupperware

Potřebné ingredience

Přibližná hmotnost chleba 1128g (1540g - můj na fotografii): 300ml (400ml) vody nebo mléka (já dávám mléko), 25g (30g) margarínu nebo másla, 1 vejce - stejné u obou velikostí , 150g (200g) vařených šťouchaných nebo strouhaných brambor, 1 (1,5) kávová lžička soli, 1 (1,5) kávová lžička cukru, 630g (780g) hladké mouky, 1 (1,5) balíček sušeného droždí

Postup přípravy

Upozornění - množství v závorkách odpovídá té velikosti 1540g - tuto velikost jsem peču já v Ultra plus 5l v troubě - je to chlebík na fotografii

Těsto nechávám umíchat v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb Šumava II

Chléb Šumava II

Potřebné ingredience

Suroviny: 285 ml vody 1,5 lžíce octa 1,5 lžíce oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce soli 1,5 lžíce kmínu 270 g pšeničné chlebové mouky 108 g žitné chlebové mouky 54 g pšeničné celozrnné mouky 54 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve všechny tekuté přísady, pak všechny suché.

Pekla jsem v pekárně Eta Harmony - Program základní - Velký chléb (na fotografii je totiž chléb z 1,5…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chlebík

Slunečnicový chlebík

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml vody 1 lžička soli 2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje) 1 lžíce medu 1/2 hrnku slunečnicových semen 280 g žitné chlebové mouky 125 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tvarohový mazanec od Anndy

Tvarohový mazanec od Anndy

Potřebné ingredience

Suroviny: 160 ml mléka 2 vejce 250 g tučného tvarohu (40%) 80 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr pár kapek citronového aroma 1/2 lžičky kardamonu špetka soli 500 g hladké mouky 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru na čerstvé droždí

Postup přípravy

po zvukovém signálu (2:11 h pekárna Bifinett) přidáme hrst rozinek

Postup:
Pokud nemáme program Sladký (pečení s droždím, těsto kyne!), zvolíme Program Základní / stupeň…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 ml bílého jogurtu 1 lžíce oleje 200 ml vody 2 lžičky cukru 2,5 lžičky soli 300 g polohrubé mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme po lžičce: sezam, lněné, kmín, dýně, tykev

Postup přípravy

Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Jemný chlebík, který jsme si moc oblíbili...

Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Česnekový chléb

Česnekový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 2 lžíce bílého jogurtu 1,5 lžičky soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme asi 20 stroužků nasekaného česneku osmaženého na troše oleje, necháme chvíli na savém papíru okapat

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Kdo miluje česnek jako my, pochutná si .... Je to opravdu výborný chlebík.…

Zobrazit více...

Kategorie