Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
CITRONOVÁ KUŘECÍ PRSÍČKA S PEPŘEM, recept z knihy Petra Havlíčka

CITRONOVÁ KUŘECÍ PRSÍČKA S PEPŘEM, recept z knihy…

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa, 1 stroužek česneku, trocha citronové kůry, 1 lžíce olivového oleje, šťáva z půlky citronu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregána, podle chuti čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Porce pro 2 osoby.
Kuřecí prsa naklepeme na tenké řízky.
Nasekaný česnek, citonovou kůru, pepř, šťávu z citronu, olej, sůl i oregano smícháme v misce a touto marinádou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
VÝBORNÁ KUŘECÍ PRSÍČKA NA BYLINKÁCH, recept z knihy Petra Havlíčka

VÝBORNÁ KUŘECÍ PRSÍČKA NA BYLINKÁCH, recept z knihy…

Potřebné ingredience

300g kuřecích prsou 1 cibule 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 1 zakysaná 15% smetana 1 lžíce olivového oleje hrst čerstvé bazalky sůl bílý pepř

Postup přípravy

Porce je určena pro 2 osoby.

Pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme lžící oleje a orestujeme na ní dorůžova na proužky nakrájenou cibuli.
Přidáme osolené, opepřené a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS PEČENÝ V ALOBALU

LOSOS PEČENÝ V ALOBALU

Potřebné ingredience

losos (podkovy či plátky), sůl, řeřicha, kopr, smetana ke šlehání, mrkev, bílé víno, máslo, jarní cibulku, brambory.

Postup přípravy

Uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka, do misky si zatím připravíme směs z jedné šlehačky, řeřichy, soli, bílého vína, jarní cibulky a přidáním uvařené mrkve a vše promícháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ÚÚÚŽASNÝ VÁLENÝ ŠTRŮDL

ÚÚÚŽASNÝ VÁLENÝ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 150 g cukru, 1 máslo, 8 lžic mléka, 1 a 1/2 kypřícího prášku, 1 vejce

Postup přípravy

Přísady promícháme a na vale vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 půlky.Jednu rozválíme, utvoříme okraje, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme cukrem, skořicí, můžeme přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VYNIKAJÍCÍ BORŮVKOVÉ KOLÁČE...kynuté těsto je stále krásně měkké

VYNIKAJÍCÍ BORŮVKOVÉ KOLÁČE...kynuté těsto je stále…

Potřebné ingredience

Těsto= 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 35 g droždí (necelá kostička), 115 g rozpuštěného másla, 2 žloutky ,75 g cukru ,malá lžička soli, citronová kůra, vanilkový cukr, žloutek na potření. Náplň= cca 1 litr borůvek smíchané s cukrem. Drobenka a Nakonec po upečení = rum a máslo

Postup přípravy

Klasicky zaděláme kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr) poté ho smícháme s ostatními surovinami.Propracujeme těsto na hladké a vláčné, NENECHÁME KYNOUT a rovnou s ním pracujeme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKVĚLÁ JEDNODUCHÁ ROLÁDA S NUTELLOU

SKVĚLÁ JEDNODUCHÁ ROLÁDA S NUTELLOU

Potřebné ingredience

Roláda : 6 vajec, 140 g cukru, 80 g hladké mouky
Náplň : 200 g nutelly, 1 měkký tvaroh a kokos na ozdobu

Postup přípravy

Tuto roládu zvládne opravdu každý, nejdříve ze 4 bílků ušleháme sníh, v druhé nádobě ušleháme do pěny 4 žloutky a zbylá 2 vejce, přidáme cukr a nakonec mouku. Naposledy pomalu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VÝÝÝBORNÉ BRAMBORY SE SLANINOU A STUDENOU LAHODNOU OMÁČKOU

VÝÝÝBORNÉ BRAMBORY SE SLANINOU A STUDENOU LAHODNOU…

Potřebné ingredience

Brambory, slanina a párátkaNa omáčku: ředkvičky, jarní cibulka, sůl, pepř, 250 ml měkkého tvarohu, 200 ml kefíru nebo acidfilního mléka, 150 ml smetany, 2 malé lžičky hořčice.

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce, né úplně do měkka, oloupeme a na každý brambor připevníme párátkem slaninu. Naskládáme na plech (bez omastku) a dáme péct do trouby, jakmile je slanina…

Zobrazit více...

Kategorie