Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
***KUSKUS S KVĚTÁKEM A HOUBAMI***

***KUSKUS S KVĚTÁKEM A HOUBAMI***

Potřebné ingredience

Kuskus ( 1 hrnek ), 1/2 květáku, houby, červená paprika, cibulka, petrželová nať, sůl, mražená zelenina s kukuřicí.

Postup přípravy

Kuskus zalijeme v poměru 1:2 vřelou vodou. Tedy na 1 hrnek kuskusu 2 hrnky vřelé vody a necháme odstát asi 10 minut, dokud není hotový.
Mezi tím zpěníme cibulku, přidáme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***RÝŽOVÁ KAŠE SE SKOŘICÍ Z PEKÁRNY***

***RÝŽOVÁ KAŠE SE SKOŘICÍ Z PEKÁRNY***

Potřebné ingredience

50g rýže, 350 ml mléka ( já dávám kojenecké mléko BEBA ), 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice.

Postup přípravy

Všechny přísady dám do pekárny a zapnu program na výrobu marmelády. Uvedené množství je na jednu dávku rýžové kaše. Nevypadá to asi moc vábně, ale chuťově je to výborné. Dřív jsem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***KOPROVÁ OMÁČKA S BRAMBOREM A VAJÍČKEM***

***KOPROVÁ OMÁČKA S BRAMBOREM A VAJÍČKEM***

Potřebné ingredience

Čerstvý kopr, smetana na vaření 10%, trochu vloček, máslo, sůl, citronová šťáva, případně cukr.

Postup přípravy

Vločky na jemno rozmixuji. Přepustím máslo a na másle pak zlehka opražím rozmixované vločky. Přidám drobně nakrájený kopr. Za stálého míchání zaliji smetanou a nechám provařit.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***HOVĚZÍ S KEDLUBNOVO-MRKVOVOU OMÁČKOU***

***HOVĚZÍ S KEDLUBNOVO-MRKVOVOU OMÁČKOU***

Potřebné ingredience

Hovězí karé, cibulka, olej, 1 kedlubna, 2 středně velké mrkve, sůl, 1 dl smetany 10%.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené hovězí maso a dusíme. Když je hovězí maso na půl udělané, přidáme k němu na drobno nakrájenou kedlubnu a mrkev.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK***

***KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK***

Potřebné ingredience

Středně velký květák, jarní cibulka, 3 -5 vajec, 3 trojúhelníčky nízkotučného taveného sýru, sůl, olej bylinky dle chuti.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na drobno nakrájený povařený květák. Ten vaříme jen do poloměkka v osolené vodě ( asi 10 minut ). Květák s cibulkou na pánvi restujeme do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCEM A TĚSTOVINAMI***

***HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCEM A TĚSTOVINAMI***

Potřebné ingredience

Olej, cibulka, houby (nejlépe babky ), smetana 10%, kmín, sůl a hl. mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a podusíme houby do měkka spolu s kmínem. Přidáme smetanu a zahustíme moukou. Mírně přisolíme.
Podáváme s natvrdo vařeným vajíčkem a těstovinami.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***MRKVOVÁ OMÁČKA S KUŘECÍM MASEM A TĚSTOVINAMI***

***MRKVOVÁ OMÁČKA S KUŘECÍM MASEM A TĚSTOVINAMI***

Potřebné ingredience

4 kusy mrkve, kuřecí maso, středně velká cibule,olej,hladká mouka,voda,smetana na vaření,zeleninový bujon,sůl citron,cukr, zelená petrželka.

Postup přípravy

Zpěním cibuli na oleji přidám kuřecí maso nakrájené na menší kousky, špetku soli a orestuji ze všech stran. Přidám nastrouhanou mrkev a chvíli vše povařím dohromady. Zaliji vodou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***JEŽKOVY BODLINKY PRO ZDRAVÉ SVAČINKY***

***JEŽKOVY BODLINKY PRO ZDRAVÉ SVAČINKY***

Potřebné ingredience

rajčátka cherry, mozzarella mini - třešinky, bazalka, kvalitní olivový olej, párátka

Postup přípravy

Rozkrojte na půlku mini kuličky mozzarelly a cherry rajčátka. Napichujte na párátko vždy půlku kuličky mozzarelly a k ní půlku cherry rajčete. Posypejte bazalkou (čerstvá dodá…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***ŽAMPIONOVÝ KRÉM***

***ŽAMPIONOVÝ KRÉM***

Potřebné ingredience

Větší mrkev, 250g žampionů, ovesné vločky, olej, sůl, petrželka, smetana na vaření.

Postup přípravy

Větší mrkev nastrouhám na jemno a nechám ji pustit na oleji šťávu. Pak podleji mírně vodou a nechám provařit. Přidám zhruba hrst ovesných vloček a opražím je spolu s mrkvičkou.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***SMETANOVÁ OMÁČKA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝMI NOKY***

***SMETANOVÁ OMÁČKA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝMI NOKY***

Potřebné ingredience

středně velká cibule, 4 stroužky česneku, smetana na vaření, čerstvý špenát, sůl, olej, bramborové noky.

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na oleji do zlatova. Několikrát ještě mírně podlijte vodou a nechte zhnědlou cibulku s česnekem provařit. Pak přidejte nasekané lístky…

Zobrazit více...

Kategorie