DŽUVEČ
Potřebné ingredience
900 g vepřového masa ,10 velkých zelených paprik, 6 velkých rajčat, 2 velké cibule, rajský protlak , 5 stroužků česneku, lžička sladké papriky, pepř,sůl, olej, 200g rýže
Postup přípravy
Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Zadusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka. Na…
ČESNEKOVÉ KAPSY
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa česnek majoránka , Hermelín nebo Niva anglická slanina ,sůl, pepř, cibule, olej
Postup přípravy
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed…
REBARBOROVÁ BUBLANINA
Potřebné ingredience
200 ml kefíru, 200 g hrubé mouky, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 vejce, ½ prášku do pečiva, 3 rebarbory, máslo Na drobenku: 150 g hrubé mouky, 75 g másla, 75 g moučkového cukru, 3 lžíce mandlových lupínků
Postup přípravy
Z másla, mouky, cukru připravíme drobenku, do které opatrně zapracujeme mandle. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Smícháme žloutek, cukr a kefír, přisypeme mouky s…
VYNIKAJÍCÍ BABIČIN VEPŘOVÝ ŘÍZEČEK.
Potřebné ingredience
MARINÁDA : == 1,5 dcl vody, 1,5dcl oleje, 3 lžičky kremžské hořčice, 3 lžičky kečupu, pepř, vegeta, česnek.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na řízky osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance potom ve vajíčku a opečeme na pánvi.
Opečené maso dáme do pekáče zalijeme marinádou a zapečeme v troubě na…
RYCHLÁ VEPŘOVÁ MINUTKA
Potřebné ingredience
4. VEPŘOVÉ KOTLETY, 6. S. ČESNEKU, SŮL,4 CIBULE, OLEJ, MLÉKO,HOŘČICE KREMŽSKÁ, CITRON,
Postup přípravy
4 CIBULE NAKRÁJÍME NA DROBNO DÁME NA MĚLKÝ TALÍŘ, POSYPEME PŘIMĚŘENĚ SOLÍ A ZATĚŽKÁME DRUHÝM TALÍŘEM .
________________________________________________________________________…
KRÁLÍK V MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
1 lžička mleté papriky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička pepře, 200ml oleje, 1králík, 250ml vody, 1 lžíce hořčice, 1 malý kečup. (Toto je nálev.) Asi na 6. porcí.
Postup přípravy
Očištěného a naporcovaného králíka zalijeme nálevem tak,aby maso bylo celé ponořené.
Nahoru na maso nakrájíme dostatečné množství cibule(lépe více ,než méně) a upečeme doměkka.…
Bábovka ze šlehačky
Potřebné ingredience
3. žloutky, 15dkg pískového cukru, 2dl smetany ke šlehání, 25dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3-4 bílky tuk a mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme polovinu tekuté šlehačky.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a střídavě se zbylou šlehačkou
vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků…