Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

600g kapusty,1 cibule,2 rohlíky,200 ml mléka,200g vařeného uzeného masa,3 vejce( 1 do těstíčka,2 na obalení,strouhanka,sůl,pepř,1 lžíce solamylu,olej

Postup přípravy

Kapustu zbavíme košťálu,rozkrojíme na čtvrtky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.Když kapusta změkne ,vyndáme ji a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na drobno a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Řízečky v sezamové strouhance s Francouzkým bramborovým salátem

Řízečky v sezamové strouhance s Francouzkým…

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky, sůl,hladká mouka,vejce,mléko,strouhanka,sezamová semínka,olej na smažení Na salát: 1,5 kg brambor,3 velké mrkve,2 petržele,1/4 celeru,1 jablko,1 středně velká cibule,1 lžíce cukru,2 lžíce octa,1 malé balení sterilované kukuřice(170g),1 malé balení sterilovaného hrášku(170g),250g majonézy,1 lžíce plnotučné hořčice,citronová šťáva,pepř,sůl,

Postup přípravy

Salát: brambory si uvaříme ve slupce,necháme vychladnout,oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V osolené vodě uvaříme očištěnou mrkev,petržel a celer.Jakmile je poloměkka,přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená s kapáním

Uzená s kapáním

Potřebné ingredience

Vývar z uzeného masa,kousek uzeného masa,kořenová zelenina: mrkev,celer,petržel,kousek pórku,1 stroužek česneku,pepř,sůl,zelená petrželka Na kapání: 1 vejce,3 lžíce vody,4 asi lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

Do vývaru z uzeného masa dáme kousky masa nakrájeného na kostičky .Kořenovou zeleninu a stroužek česneku nastouháme (já si nasekám v elektrickém sekáčku),dáme do polévky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

500 g vařeného uzeného masa,4 rohlíky,1 cibule,4 stroužky česneku,200 ml mléka,3 vejce,2 hrsti čerstvých špenátových listů,sůl,pepř,olej na formu,jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

Uzené maso si nakrájíme na kousky.Do mísy si dáme rohlíky nakrájené na malé kostičky.V mléce rozšleháme 3 celá vejce,osolíme,opepříme a nalijeme na rohlíky-necháme vsáknout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý beránek

Kynutý beránek

Potřebné ingredience

125 g másla,3 lžíce medu,125 g moučkového cukru,2 žloutky,špetka soli,1 vanilkový cukr,20g droždí,asi 200 ml vlažného mléka,350g polohrubé mouky,50g rozinek naložených v rumu,trocha nasekaných mandlí

Postup přípravy

Z trochy mléka,1 lžíce mouky,lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek.V míse si vymícháme máslo,moučkový cukr,med a žloutky,přidáme sůl a vanilkový cukr.Do tohoto základu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špenátové taštičky k vínu

Špenátové taštičky k vínu

Potřebné ingredience

1 balení listového těsta,kousek másla,1 menší cibule,1 balení mraženého listového špenátu,sůl,česnek-podle chuti ,pepř , asi 5 dkg nastrouhaného tvrdého sýra,1 vejce na potření,mandlové lupínky

Postup přípravy

Na másle si osmahneme cibulku nadrobno nakrájenou,pak přidáme trochu rozmražený špenát ,podusíme ,ochutíme solí,česnekem ,opepříme a přidáme nastrouhaný sýr-promícháme a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka se zeleninou

Špenátová polévka se zeleninou

Potřebné ingredience

2 středně velké mrkve,1 zelená paprika,1/4 menšího celeru,kus zelené části pórku,1 cibule,2 lžíce mraženého hrášku,1 balení mraženéholistového špenátu,2 stroužky česneku,21 lžíce polévkového koření,pepř,sůl,2 vejce uvařená natvrdo.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme,pokrájíme si ji namenší kousky adáme vařit do 1 a 1/2 litru vody,přidáme polévkové koření a uvaříme do měkka.Pak přidáme rozmražený špenát,povaříme asi…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žemlovka- luxusnější

Žemlovka- luxusnější

Potřebné ingredience

5 rohlíků,300 ml vlažného mléka,3 vejce,2 vanilkové cukry,plnotučný tvaroh ve vaničce,moučkový cukr,1 jablko,skořice,kompotované meruňky,máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Kulatou zapékací mísu si vymažeme máslem.Do vlažného mléka rozšleháme 2 žloutky a 1 vanil.cukr.Rohlíky nakrájíma na kolečka a namáčíme postupně v mléce,vyskládáme na dno formy…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Potřebné ingredience

1 menší květák ,půl veky ( nebo 3 rohlíky),1/4 l mléka,4 lžíce ovesných vloček,2 lžíce hrubé mouky,2 vejce,1 mrkev,3 dkg tvrdého sýra, sůl, muškátový květ,máslo

Postup přípravy

Květák uvaříme ,scedíme a nakrájíme na malé kousky. Do mísy dáme vločky a zalijeme mlékem. Když nabobtnají ,přidáme ,2 lžíce hrubé mouky,2 žloutky, najemno nastrouhanou mrkev, sůl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Terinka z mascarpone s jahodami

Terinka z mascarpone s jahodami

Potřebné ingredience

250g mascarpone ,250 ml šlehačky 33%, sáček červeného dortového želé 2 lžíce moučkového cukru do želatiny a 3 lžíce do krému, asi 300 g jahod, cukrářské dlouhé piškoty, potravinovou folii, formu na chlebíček o velikosti 22x 11cm ( toto množství je akorát do ní).

Postup přípravy

Nejprve si dle návodu na obalu připravíme 200 ml želatiny. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Formu chlebíčku si vysteleme potravinářskou folií, nalijeme tenkou vrstvu želé na…

Zobrazit více...

Kategorie