Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky se smetanou

Vepřové plátky se smetanou

Potřebné ingredience

50dkg vepřové plece(aby šli plátky-nebo kýta),olej,sůl,10 dkg str.sýra,ml.paprika,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky-naklepeme ,osolíme a opečeme v rozpáleném oleji s obou stran.Potom maso vyjmeme a obalíme je v nastrouh.sýru síchaným s ml.paprikou a vložíme do pekáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená Anglická kotleta

Pečená Anglická kotleta

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,sůl,pepř,rostliný tuk,10 dkg anglické slaniny-plátky,mletá paprika,1 velká cibule

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,okraje nařízneme(já si je ještě vykostím),osolíme,opepříme a dáme do vymazaného pekáčku,na kotlety naskládáme plátky anglické slaniny,které opaprikujeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Putimský vepřový plátek

Putimský vepřový plátek

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovice nebo kotlety,10 dkg tenkých párků,10 dkg steril.okurek,sůl,pepř,olej,1 cibule,1 masox ,hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme a opepříme , opečeme na horkém oleji z obou stran-maso vyjmememe ,přidáme nakrájenou cibuli-osmahneme,přidáme a asi 1 lžíci hl.mouky-orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemské ragů

Znojemské ragů

Potřebné ingredience

50 dkg vepřové libové plece,3cibule,2 lžíce oleje,2 lžíce hl.mouky,sůl.pepř-dle chuti,trochu sladké papriky,1/2 lžičky mletého kmínu,trochu bazalky a majoránky,6 kyselých okurek,asi 5-10 dkg libového uzeného

Postup přípravy

2 cibule nadrobno nakrájíme a osmahneme v papiňáku (nebo kastrolu),přidáme maso pokrájené na kostky-zprudka orestujeme.Pak osolíme ,přidáme koření ,podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická krkovice

Krušovická krkovice

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,sůl,pepř,polotučná hořčice,2 velké cibule,2 lžíce sádla.worcestr,asi 5 dkg anglické slaniny,1/4 l krušovického piva/nebo jiného/,1 - 2 lžíce strouhanky,2 str.česneku

Postup přípravy

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme utřeným česnekem a hořčicí a na rozpáleném sádle opečeme.Maso vyndáme , ve výpeku opečeme nakrájené cibule a anglickou slaninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky

Vepřové výpečky

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg vepřové plece,1 lžíci sádla,2 velké cibule,sůl,kmín,česnek-dle chuti

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na středně velké kostky.Na sádle si v kastrolu osmahneme cibule,přidáme kostky masa,osolíme,okmínujeme -podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou zhruba 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky zapečené s hradišťankou

Vepřové řízky zapečené s hradišťankou

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,8 syrových brambor,sůl,sladká paprika,sklanice zeleniny hradiš´tanka,šlehačka,4 lžíce oleje,l1/2 lžičky kmínu.

Postup přípravy

Řízky naklepu,osolím,posypu paprikou a naskládám do pekáčku vymazaného olejem.Zeleninu scedím,vyndám feferonku,větší kousky pokrájím a nandám na maso.Brambory si nakrájím na tenké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec se zeleninou

Vepřová plec se zeleninou

Potřebné ingredience

Asi 40 dkg vepřové libové plece,2 velké cibule,1 petržel,1 mrkev,1/4 celeru,1 lžička tymiánu,lžička soli,lžička kmínu,citronová šťáva,4 lžíce sádla,2 lžíce hl.mouky,naťová cibulka,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kostičky.Na sádle si osmahneme nakrájené cibule a zeleninu./dělám v papiňáku-pro urychlení/,přidáme plec nakrájenou na kostky,osolíme,opepříme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Křehké vepřové kotlety

Křehké vepřové kotlety

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:4 kotlety,1 malá majonéza,2 cibule,pepř,sůl,strouhaný sýr

Postup přípravy

Kotlety-pořádně naklepeme,osolíme,opepříme-dáme do pekáčku-vymazaného olejem.Na kotlety dáme majolku a cibuli pokrájenou na kolečka dáme do předehřáté trouby péct na 200°C-pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plzeňské pivní závitky

Plzeňské pivní závitky

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové plece,sůl,pepř,olej,2 větší žampiony,1 vejce,1 cibule,2 nožičky vídeňského párku,4 plátky anglické slaniny,asi 1/2 lahve piva Gambrinus/nebo jiné/,masox,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na tuku si podusíme nakrájené žampiony-přidáme vejce a necháme srazit.Maso si rozklepeme ,osolíme,opepříme na každý plátek položíme plátek slaniny,doprostřed dáme kopeček houbové…

Zobrazit více...

Kategorie