PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1 kg letního ovoce, 3/4 kg cukru, 2 lžičky, skořice, 4 ks badyánu (voňavé koření), 5 ks hřebíčku, 2 citrony, cca 2 dcl rumu (nemusí být)
Postup přípravy
Nachystáme si hlubší pekáč...větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem.
Nakonec dáme všechno…
ŠVESTKOVÉ KYNUTÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
polohrubá mouka + na podsypání 640 g, mléko 350 - 400 ml, žloutek 3 ks, vejce 1 ks, moučkový cukr + trochu na poprášení 70 g, máslo nebo sádlo 250 g, droždí 30 g
Postup přípravy
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a necháme v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, vlijeme vykynutý…
SUŠENÁ RAJČATA
Potřebné ingredience
rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa
Postup přípravy
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou…
KEČUP OD RENATKY
Potřebné ingredience
3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky
Postup přípravy
Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po…
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA
Potřebné ingredience
2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou…