Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

ŠVESTKOVÉ KYNUTÉ BUCHTY

0.0
ŠVESTKOVÉ KYNUTÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

polohrubá mouka + na podsypání 640 g, mléko 350 - 400 ml, žloutek 3 ks, vejce 1 ks, moučkový cukr + trochu na poprášení 70 g, máslo nebo sádlo 250 g, droždí 30 g

Postup přípravy

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a necháme v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, ve zbylém mléce rozmíchané žloutky a vejce, přidáme cukr, polovinu rozpuštěného vlažného másla, a trochu soli. Vypracujeme vařečkou nebo v robotu vláčné nelepivé a hladké těsto, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Těsto na moukou posypané desce vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm a rozkrájíme na čtverce. Do prostředka každého dílu těsta zabalíme dvě i více půlek švestek (podle velikosti) lehce obalených ve vanilkovém a skořicovém cukru a okraje dobře spojíme a uzavřeme. Buchty potřeme ze stran rozpuštěným máslem a skládáme těsně vedle sebe spojem dolů do máslem vylitého pekáče. Zbylým máslem potřeme povrch a necháme v teple nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Upečené buchty vyklopíme, oddělíme od sebe a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Vydá mi to na 13 buchet na můj menší nerezový pekáček.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie