Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

České buchty

0.0
České buchty

Potřebné ingredience

* 500 g hladké mouky * 150 g másla * 50 g cukru * 40 g droždí * 2 žloutky * 250 ml mléka * 2 lžíce citronové šťávy * strouhanou kůru z jednoho citronu * 1 sáček vanilinového cukru * špetku soli * 250 g švestkových povidel (nebo tvarohové či makové náplně) * 100 g másla na vymazání pekáče

Postup přípravy

1. Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Až vykyne, smíchejte ho se zbytkem cukru a mouky, vajíčky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přidejte vlažné mléko (pozor, nesmí být horké). Zadělejte těsto a nechte ho přibližně hodinu kynout.

2. Položte těsto na pomoučený vál, rozválejte ho a nakrájejte na čtverečky o zhruba čtyřcentimetrové hraně. Teď přichází ideální chvíle na to, abyste zapojili děti: na každý čtvereček můžou dávat povidla (nebo tvarohovou či makovou náplň) a pak tvarovat buchty, okraje je třeba prsty pečlivě spojit. Vy mezitím v pekáči rozpusťte máslo a spolu se svými malými pomocníky do něj skládejte buchty. Každou po stranách ,vykutálejte‘ v másle, aby se po nakynutí neslepila se svojí sousedkou.

3. Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Buchty nechte v pekáči zhruba čtvrt hodiny kynout, pak je nahoře omastěte a vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a ještě půl hodiny dopékejte.

Recept je z e-stránek Apetita
http://www.apetitonline.cz/recepty/745-ceske-buchty.html
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rybička2 29. 10. 2010, 13:20
Z kynutého těsta nerada peču, ale musela jsem vyzkoušet Váš recept ( s menší úpravou) a dala jsem dovnitř švestky. Jsou opravdu vynikající. (Y)
Zrušený účet 20. 4. 2011, 17:29
@rybička2 Gábi, jsem ráda, že se buchty povedly :-) :-) :-) Se švestkama musely být báječné (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 19. 9. 2010, 23:20
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie