Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Meruňkové kynuté knedlíky

0.0
Meruňkové kynuté knedlíky

Potřebné ingredience

30 dkg hrubé mouky,1 vejce,sůl, 1 lžička cukru,20g droždí,2 dl mléka asi 30 dkg meruněk/vypeckovaných/ tvrdý tvaroh,moučkový cukr,máslo

Postup přípravy

Nastala sezona ovoce a nabízí se spousta receptů na ovocné knedlíky ,vkládám také ten svůj nejoblíbenější na kynuté knedlíky.
Ohřejeme si trochu mléka na kvásek.
Do mísy si nasypeme odměřené množství mouky,trochu osolíme,do středu uděláme důlek do kterého nasypeme cukr ,rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem-necháme nakynout,pak přidáme 1 vejce a vymýcháme hladké těsto-až se nám přestane lepit na mísu.Těsto necháme na teplém místě/přikryté utěrkou/kynout zhruba 1/2 až 3/4 hodiny.Mezi tím si připravíme meruňky-umyjeme osušíme a vypeckujeme.
Po vykynutí vykrajujeme lžící knedlíky z tohoto těsta je zhruba 8-10 knedlíků .
Těsto trochu roztáhneme vložíme ovoce -my máme rádi hodně ,takže dávám 2 meruňky/když jsou menší-větší potom jednu/,zabalíme do těsta ,zakulatíme a necháme na vále odpočinout.Mezi tím si dáme vařit do většího kastrolu vodu-přivedeme k varu,knedlíky tam vložíme a vaříme 4 min pak je otočíme a dovaříme další 4 min.
Sypeme je moučkovým cukrem,strouhaným tvrdým tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Siena Dopálená (upraveno) 28. 6. 2022, 13:32
Ovocné knedlíky dělávám z kynutého tvarohového těsta, už jen z takového. Vejce nemusí být. 60 dg polohrubé mouky, čajová lžička soli, 1 tvaroh, kostička kvasnic, vlažná voda. Udělá se klasické kynuté těsto, jen místo mléka je tam tvaroh a správnou konzistenci měkkého těsta doplní vlažná voda. Kyne podle teploty v místnosti, teď je to i méně než 1 hodina. Po vykynutí se lžicí oddělují kousky na pomoučený vál, rozplácneme, plníme ovocem a mezitím dáme vařit vodu. Z tohoto množství vyjde cca 20 knedlíků. Vaří se 20 minut, první natrhneme a zkontrolujeme provaření. Každý uvařený knedlík hned propíchnout vidličkou nebo natrhout, aby se nesrazil. Sypeme tím, co máme rádi, poléváme máslem.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie