Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Co je komu do toho

Co je komu do toho

Potřebné ingredience

350 g mletého hovězího masa 2 l vody sůl kousek libečku 4 kuličky pepře 150 g mražené zeleninové směsi 1 hovězí bujón těstoviny

Postup přípravy

Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Polévku uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
teplé tousty s ředkvičky

teplé tousty s ředkvičky

Potřebné ingredience

1 svazek ředkviček 4 krajíce žitného chleba 1 plátek másla 1/2 lžičky kmínu 2 vejce 1 lžíce posekané petrželky 2 lžíce žervé nebo lučiny súl

Postup přípravy

chleba dáme do trouby na mřížky opéct asi 4 minuty ž každé strany
Na másle zpěnit ředkvičky,posypat kmínem,a přidáme vejce vše zamícháme.
Na opečený chleba pomažeme žervé…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
těstoviny se sýrovou omáčkou

těstoviny se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 sáček těstovin 1 pol.lžíce oleje 250 dkg sýra-gorgonzola nebo comte,gouda,gruyere,niva súl pepř 5-10 dkg parmazánu

Postup přípravy

těstoviny uvaříme.

Na pánev dáme trochu oleje ,přidáme sýr a nechamé rozhřát na omačku ,přidáme súl+pepř+trochu vody s těstovin na chuť .

na talíř dáme těstoviny…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
sýrové lívanečky

sýrové lívanečky

Potřebné ingredience

20 dkg hladké mouky 1 prášek do pečiva trochu soli 1 vejce 15 dkg sýra 2-2,5 dl mléka 2 lžíce nasekaných bylinek olej

Postup přípravy

Vše smícháme a rozmixujem elk.mixerem aby těsto bylo hladké a smažíme na oleji

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
houbové lečo

houbové lečo

Potřebné ingredience

400 g hub, 4 papriky , 6 rajčat, sůl, 3 lžíce másla , kmín ,6 vajec, 1 cibule,2 stroužky česneku

Postup přípravy

Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení je podle potřeby podléváme vodou. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

200 g měkkého tvarohu 250 g polohrubé mouky 120 ml mléka 1 vejce, 30 g másla špetka soli 500 g švestek Na ozdobení cukr,máslo,strouhaný tvaroh

Postup přípravy

1. V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jemná sýrová pomazánka

Jemná sýrová pomazánka

Potřebné ingredience

•200 g taveného sýra •cca 1 dl mléka •1 malá cibule •1 sterilovaná okurka •1 KL hořčice •sůl •pažitka nebo cibulová nať.

Postup přípravy

Tavený sýr rozehřejeme s mlékem a necháme roztavit. Odstavíme z ohně, přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, okurku, pokrájenou pažitku nebo cibulovou nať, dochutíme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jarní tvarohová pomazánka

Jarní tvarohová pomazánka

Potřebné ingredience

•250 g měkkého tvarohu •1 svazek ředkviček •pažitka •sůl.

Postup přípravy

Do měkkého tvarohu vmícháme očištěné a najemno nastrouhané ředkvičky, pokrájenou pažitku a osolíme.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová Budapešť

Tvarohová Budapešť

Potřebné ingredience

•250 g měkkého tvarohu •1 malá kapie •1 malá cibule •2-3 PL mléka •mletá sladká paprika •mletý kmín •sůl

Postup přípravy

Tvarohová Budapešť
Měkký tvaroh našleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájenou kapii, jemně nastrouhanou cibuli, mletou papriku, kmín, sůl.

Do pomazánky můžeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí tataráček

Hovězí tataráček

Potřebné ingredience

20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,

Postup přípravy

Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.

Zobrazit více...

Kategorie