Co je komu do toho
Potřebné ingredience
350 g mletého hovězího masa 2 l vody sůl kousek libečku 4 kuličky pepře 150 g mražené zeleninové směsi 1 hovězí bujón těstoviny
Postup přípravy
Mleté maso zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Přidáme sůl, libeček a kuličky pepře. Polévku uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme asi 45 minut. Potom přidáme mraženou zeleninu, bujón a vaříme do změknutí zeleniny. Nudle (mohou být i jiné těstoviny) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě s trochou oleje. Do uvařené polévky dáme nakrájenou pažitku, dosolíme a odstavíme. Hotovou hovězí polévku z mletého masa rozdělíme do talířů a doplníme nudlemi dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitka z Brna
(upraveno)
30. 5. 2013, 17:55
.. jestli se mohu zeptat, jak vznikl název této polévky?


nahlásit