(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
200 g měkkého tvarohu 250 g polohrubé mouky 120 ml mléka 1 vejce, 30 g másla špetka soli 500 g švestek Na ozdobení cukr,máslo,strouhaný tvaroh
Postup přípravy
1. V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
3. Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
4. Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
5. Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
3. Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
4. Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
5. Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé