Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

0.0
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

200 g měkkého tvarohu 250 g polohrubé mouky 120 ml mléka 1 vejce, 30 g másla špetka soli 500 g švestek Na ozdobení cukr,máslo,strouhaný tvaroh

Postup přípravy

1. V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
2. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
3. Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
4. Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
5. Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie