Florentýnky
Potřebné ingredience
140g třtinového cukru, 100g medu, 200g másla, 100g strouhaného kokosu, 140g mandlových lupínků, 300g kandovaného ovoce (jahody, ananas, třešně, brusinky), 4 lžíce hladké mouky, čokoláda na polevu
Postup přípravy
Cukr, med, máslo pomalu zahřívávejte, míchejte a když se rozpustí cukr přidejte strouhaný kokos, mandlové lupínky, nasekané kandované ovoce a mouku. Promíchejte a směs…
Perníkové želvičky
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžíce perníkového koření, 3 lžíce kakaa, 50 g 100% tuku (Omega), 4 vejce, 100 g medu
Postup přípravy
Smíchejte všechny sypké přísady, přidejte vejce, rozehřátý tuk a med. Promíchejte a těsto dobře propracujte. Důkladně vyhnětené těsto nechte ve folii v chladu 24 hodin odpočinout.…
Rybízové košíčky
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 250 g Hery, 6 žloutků, 1 lžička octa, náplň: rybízovou marmeládu, 6 bílků, 300 g cukru krystal, 250 g strouhaného kokosu
Postup přípravy
Mouku, heru a žloutky s octem zpracujeme na těsto, které uložíme alespoň na hodinu do lednice. Odleželé těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, které vkládáme do košíčků. Do…