Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Florentýnky

Florentýnky

Potřebné ingredience

140g třtinového cukru, 100g medu, 200g másla, 100g strouhaného kokosu, 140g mandlových lupínků, 300g kandovaného ovoce (jahody, ananas, třešně, brusinky), 4 lžíce hladké mouky, čokoláda na polevu

Postup přípravy

Cukr, med, máslo pomalu zahřívávejte, míchejte a když se rozpustí cukr přidejte strouhaný kokos, mandlové lupínky, nasekané kandované ovoce a mouku. Promíchejte a směs…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníkové želvičky

Perníkové želvičky

Potřebné ingredience

650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžíce perníkového koření, 3 lžíce kakaa, 50 g 100% tuku (Omega), 4 vejce, 100 g medu

Postup přípravy

Smíchejte všechny sypké přísady, přidejte vejce, rozehřátý tuk a med. Promíchejte a těsto dobře propracujte. Důkladně vyhnětené těsto nechte ve folii v chladu 24 hodin odpočinout.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rybízové košíčky

Rybízové košíčky

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 250 g Hery, 6 žloutků, 1 lžička octa, náplň: rybízovou marmeládu, 6 bílků, 300 g cukru krystal, 250 g strouhaného kokosu

Postup přípravy

Mouku, heru a žloutky s octem zpracujeme na těsto, které uložíme alespoň na hodinu do lednice. Odleželé těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, které vkládáme do košíčků. Do…

Zobrazit více...

Kategorie