(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rybízové košíčky
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 250 g Hery, 6 žloutků, 1 lžička octa, náplň: rybízovou marmeládu, 6 bílků, 300 g cukru krystal, 250 g strouhaného kokosu
Postup přípravy
Mouku, heru a žloutky s octem zpracujeme na těsto, které uložíme alespoň na hodinu do lednice. Odleželé těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, které vkládáme do košíčků. Do každého košíčku dáme trochu marmelády. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme kokos. Kokosovým sněhem plníme košíčky. Pečeme při 150 stupních dorůžova, asi 25 minut.
Po upečení nechte košíčky trochu vychladnout a pak je opatrně vyndejte. Můžeme ozdobít čokoládou nebo kandovanou třešní.
Dnes jsem je pekla a jsou výborné!
Po upečení nechte košíčky trochu vychladnout a pak je opatrně vyndejte. Můžeme ozdobít čokoládou nebo kandovanou třešní.
Dnes jsem je pekla a jsou výborné!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 14:55
Lakky
(upraveno)
28. 11. 2009, 23:07
Alenko děkuji, zkusím a uvidím. L
ajicka
(upraveno)
28. 11. 2009, 17:49
Lucie, pekla jsem je letos prvně, našla jsem je v jednom časopise, tak nevím co to do vánoc udělá , pevně doufám, že budou stále tak měkké a dobré jako jsou nyní. Alena
Lakky
(upraveno)
28. 11. 2009, 15:17
Dobrý den, krásný košíčky. Mohu se zeptat jestli budou měkké. Dělala jsem něco podobného s ořechy a nezměkly mi. děkuji Lucie