Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny se špenátem a krůtím masem

Těstoviny se špenátem a krůtím masem

Potřebné ingredience

250g těstovin (farfalle, fettucine...), čerstvý špenát (500g), krůtí prsa (ev. kuřecí či králičí maso), olivový olej, sůl (může být i bylinková), strouhaný parmazán (ev. jiný tvrdý sýr dle chuti)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso nakrájíme na nudličky a uvaříme v parním hrnci (cca 15-18min) nebo osolené a lehce opepřené orestujeme na oliv.oleji. Čerstvý…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Božská žemlovka

Božská žemlovka

Potřebné ingredience

100 g másla, cukr (dle chuti), 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, citrón.kůra, pečivo (nejlépe veka či toustový chléb světlý), ovoce (meruňky, jablka ...)

Postup přípravy

Utřeme změklé máslo se žloutky a cukrem do hladka. Přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citrón.kůru a zamícháme. Nakonec přidáme do směsi sníh ušlehaný z bílků.
Formu vymažeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
rizoto "po italsku"

rizoto "po italsku"

Potřebné ingredience

Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)

Postup přípravy

Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
rizoto "po italsku"

rizoto "po italsku"

Potřebné ingredience

Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)

Postup přípravy

Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
krůtí nudličky ve smetanovo-mrkvové omáčce

krůtí nudličky ve smetanovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

Krůtí maso, olivový olej, sůl, pepř, bazalka, 1 menší mrkev, 1 menší cibule, smetana ke šlehání, hladká mouka, voda/vývar

Postup přípravy

V hrnci na troše oleje lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku a krůtí maso nakrájené na nudličky - osolíme, opepříme, přidáme trochu sušené bazalky k dochucení. Když je maso…

Zobrazit více...

Kategorie