(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
rizoto "po italsku"
Potřebné ingredience
Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)
Postup přípravy
Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje osmahneme do zlatova cibulku, přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky a nakrájené maso (já jsem krůtí maso nejprve uvařila v parním hrnci do měkka) – lehce orestujeme a poté přidáme k rýži. Společně zvolna vaříme a postupně doléváme zbytek vývaru – rýže musí být měkká, mazlavá, nevysušená (celková doba vaření cca 20-30min podle použitého druhu rýže). Po naservírování na talíř můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, parmazánem či jiným sýrem dle chuti.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

befanna
(upraveno)
12. 1. 2013, 11:26
Mooc dobré

nahlásit