Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

rizoto "po italsku"

0.0
rizoto "po italsku"

Potřebné ingredience

Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)

Postup přípravy

Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje osmahneme do zlatova cibulku, přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky a nakrájené maso (já jsem krůtí maso nejprve uvařila v parním hrnci do měkka) – lehce orestujeme, okořeníme a poté přidáme k rýži. Společně zvolna vaříme a postupně doléváme zbytek vývaru – rýže musí být měkká, mazlavá, nevysušená (celková doba vaření cca 20-30min podle použitého druhu rýže). Po naservírování na talíř můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, parmazánem či jiným sýrem dle chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie