Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÉ TĚSTO NA ŠTRŮDL, ŠÁTEČKY AJ.

RYCHLÉ TĚSTO NA ŠTRŮDL, ŠÁTEČKY AJ.

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky, 250 g Hera, 250 g tvaroh (kostka, ne vanička), špetka soli

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a nastrouhanou Heru. Vše rychle promícháme v těsto a dáme na chvilku do lednice. Poté můžeme udělat štrůdl nebo šátečky, rohlíčky apod. Já…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ITALSKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA - čočku nemusím, tuhle polévku miluju!

ITALSKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA - čočku nemusím, tuhle polévku…

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje (dávám olivový a trochu másla), 1 cibule najemno, 2 mrkve na kostičky, 2 stonky řapíkatého celeru nakrájet, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, plechovka krájených rajčat, čočka, kostka zeleninového nebo kuřecího bujónu, tymián (nejlépe čerstvý, asi 4 stonky)

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme mrkev a celer, okořeníme solí a pepřem a dusíme téměř do změknutí. Přídáme česnek (nakrájený nebo prolisovaný) a rajčata včetně šťávy.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
LINECKÉ SLEPOVANÉ NUTELLOU DO ŠKOLKY (jeden den upečené, druhý den krásně vláčné)

LINECKÉ SLEPOVANÉ NUTELLOU DO ŠKOLKY (jeden den…

Potřebné ingredience

210 g hladké mouky, 140 g Hery, 70 g cukru moučka, 2 žloutky, citrónová kůra, trocha prdopeče (na 3 dávky 1/2 sáčku), nutella nebo marmeláda. Vyfocené množství je dělané z dvojité dávky, vykrajovala jsem velké a silné (aby z toho děti něco měly :-)).

Postup přípravy

Ze všech přísad vypracujeme těsto (pokud máte velká vejce, přidejte více mouky), zabalíme do fólie a necháme alespoň na 2 hodinky v lednici. Poté vykrajujeme různé tvary a upečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
HRC DRC - NEJRYCHLEJŠÍ DORT NA SVĚTĚ!!!

HRC DRC - NEJRYCHLEJŠÍ DORT NA SVĚTĚ!!!

Potřebné ingredience

Dortový korpus, 2 mandarinkové kompoty, 1 puding bez vaření, 1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

Tento recept vyšel před lety v časopise Apetit a já ho od té doby dělala nesčetněkrát. Je to neskutečně rychlá mňamka, výborné pro návšrěvy, nemusí tuhnout přes noc v lednici ani…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLOVKA S PIŠKOTY A PŘESNÍDÁVKOU

RYCHLOVKA S PIŠKOTY A PŘESNÍDÁVKOU

Potřebné ingredience

Jablečná přesnídávka asi 700 g, 2 vanilkové pudingy, kompot z drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody - já dala borůvkový), kysaná smetana, vanilkový a moučkový cukr

Postup přípravy

Tento recept v nějaké podobě určitě všichni znáte. Tenhle konkrétní recept je z posledního čisla Knihovničky receptů (9/2010), jen jsem si to krapánek ulehčila a místo loupaní,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
LASAGNE S HOUBAMI A ŠPENÁTEM

LASAGNE S HOUBAMI A ŠPENÁTEM

Potřebné ingredience

Houby, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, sekaný nebo listový špenát, sůl, pepř, muškátový oříšek, ricotta (1 nebo 2 kelímky), 10 plátků lasagní, 150 ml kuřecího vývaru (i z kostky), 150 g nivy, 200ml šlehačky, sýr na strouhání

Postup přípravy

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájené houby, cibulku a rozmělněný česnek - dokud se voda nevypaří, cibulka je jemná a houby popražené. Okořeníme solí a pepřem.…

Zobrazit více...

Kategorie