Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

LASAGNE S HOUBAMI A ŠPENÁTEM

0.0
LASAGNE S HOUBAMI A ŠPENÁTEM

Potřebné ingredience

Houby, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, sekaný nebo listový špenát, sůl, pepř, muškátový oříšek, ricotta (1 nebo 2 kelímky), 10 plátků lasagní, 150 ml kuřecího vývaru (i z kostky), 150 g nivy, 200ml šlehačky, sýr na strouhání

Postup přípravy

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájené houby, cibulku a rozmělněný česnek - dokud se voda nevypaří, cibulka je jemná a houby popražené. Okořeníme solí a pepřem. Přidáme špenát, ze kterého jsme vymačkali všechnu vodu, a muškátový oříšek. Vmícháme ricottu, prohřejeme, přidáme sůl a pepř dle chuti. V rendlíku přivedeme k varu vývar, ve kterém rozpustíme nivu. Přidáme smetanu a chvilku povaříme, aby omáčka lehce zhoustla. (Pokud máte, dejte bujón se sníženým obsahem soli, niva je sama o sobě dost slaná). Lasagne vaříme v osolené vodě ne zcela do měkka. Do vody přidáme trochu oleje, aby se nám lasagne neslepily.Uvařené lasagne si položíme na pracovní plochu. Každou pomažeme částí houbové náplně, srolujeme a vložíme do zapékací misky. (Pokud máme užší lasagne, dáváme je do misky na stojato. Pokud jsou nudle široké, položíme). Zalijeme sýrovou omáčkou a vrch ještě posypeme strouhaným sýrem (výborná je mozzarella, krásně se rozpouští a netvrdne). Dáme asi na 20 minut zapéct do trouby, dokud se sýr nerozpustí.Výborné je podávat s pečeným chřestem nebo pečenými rajčaty.

Potřebné suroviny

Houbovo-špenátová náplň

Připravené na srolování

Srolované v zapékací míse

Zalité sýrovou omáčkou a posypané sýrem

Vytažené z trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gracka 7. 8. 2010, 18:55
Míšo,vypadá to hezky,škoda že nejím houby. ,-)
mysmysicka1 7. 8. 2010, 19:39
@gracka Můžeš do toho dát vpodstatě cokoliv....třeba mleté maso místo hub, kousky kuřecího, další zeleninu...fantazii se meze nekladou (pl) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie