Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Špikovaná telecí kýta dušená na zelenině

Špikovaná telecí kýta dušená na zelenině

Potřebné ingredience

500g telecí kýty (vcelku), 2 lžíce másla, 20g slaniny (vcelku), 1dl dobrého bílého vína, 1 stroužek česneku, 1 lžička hladké mouky, 1 menší kořenová petržel, 2 menší mrkve, 1 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl

Postup přípravy

1/ Jednu mrkev, slaninu a stroužek česneku nakrájet na klínky.
2/ Druhou mrkev a kořenovou petržel nakrájet na kostičky, cibulku pokrájet najemno.
3/ Pomocí delšího…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Potřebné ingredience

1kg hovězího zadního, 500ml červeného vína (název říká, že ideálně burgundské, ale stačí i jakékoli jiné suché, ale chuťově silné víno), 70g slaniny (raději v jednom kuse), 2 stroužky česneku, 1 menší mrkev, 1 menší kořenová petržel, 1 střední cibule, 10 šalotek (nebo drobných cibulek), 170g drobných žampionů, 2 lžíce stolního oleje, 2 lžíce mouky, bobkový list, tymián, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1/ Slaninu nakrájet na kostky (máte-li plátkovou, pak na nudličky), mrkev a petržel nakrájet na kostičky, cibuli (tu 1 střední) nahrubo, česnek na plátky.
2/ Maso nakrájet na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Potřebné ingredience

4 plátky hovězí roštěné (cca 500g masa), alespoň 4 veliké cibule (resp. asi polovina váhy masa), olej, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, voda (nebo vývar)

Postup přípravy

1/ Plátky hovězí roštěné zbavit tuhého kraje (je-li na nich), kraje masa mírně naříznout nožem, naklepat jen klouby prstů, osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stifado

Stifado

Potřebné ingredience

600 g hovězího zadního, 600 g drobnější cibulky, 1/2 šálku olivového oleje, 4-5 stroužků česneku, 2 lžíce octa (dle chuti), 1 lžíce rajského protlaku nebo 4 dobře zralá rajčata, 2 bobkové listy, trocha rozmarýnu, sůl, celý pepř

Postup přípravy

1/ Maso omýt, osušit a nakrájet na větší kousky, dát do kastrolu.
2/ K masu přidat (vše najednou) toto: cibulka, česnek (po celých stroužcích nebo nakrájený na plátky),…

Zobrazit více...

Kategorie