(recept
si oblíbilo 170 návštěvníků)
Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)
Potřebné ingredience
4 plátky hovězí roštěné (cca 500g masa), alespoň 4 veliké cibule (resp. asi polovina váhy masa), olej, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, voda (nebo vývar)
Postup přípravy
1/ Plátky hovězí roštěné zbavit tuhého kraje (je-li na nich), kraje masa mírně naříznout nožem, naklepat jen klouby prstů, osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V kastrolu rozpálit olej a na něm osmahnout plátky masa, aby se uzavřely a trochu opekly. Potom je vyjmout do talíře a ten přiklopit pokličkou, aby se uchovaly v teple.
4/ Do výpeku po mase vhodit cibuli a osmahnout až dohněda.
5/ Osmahnutou cibulku zaprášit lžicí mouky a zalít troškou vody. Směs zapražit. (Vznikne "cibulová jíška".) Potom zmírnit plamen.
6/ Maso vrátit do kastrolu (položit na cibulovou jíšku) a vše zalít horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořeno. Osolit.
7/ Vše nechat na mírném plameni probublávat až do úplného změknutí masa. (Podle kvality masa to bývá něco mezi 60 a 90 minutami.)
Pozn.: Podávat s rýží.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V kastrolu rozpálit olej a na něm osmahnout plátky masa, aby se uzavřely a trochu opekly. Potom je vyjmout do talíře a ten přiklopit pokličkou, aby se uchovaly v teple.
4/ Do výpeku po mase vhodit cibuli a osmahnout až dohněda.
5/ Osmahnutou cibulku zaprášit lžicí mouky a zalít troškou vody. Směs zapražit. (Vznikne "cibulová jíška".) Potom zmírnit plamen.
6/ Maso vrátit do kastrolu (položit na cibulovou jíšku) a vše zalít horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořeno. Osolit.
7/ Vše nechat na mírném plameni probublávat až do úplného změknutí masa. (Podle kvality masa to bývá něco mezi 60 a 90 minutami.)
Pozn.: Podávat s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 6. 2019, 13:16
lidare
(upraveno)
25. 6. 2019, 12:28
mewl
(upraveno)
8. 8. 2012, 22:04
super recept...dělala jsem v papiňáku a naprosto luxusní záležitost. jednoduché a přitom tak úžasné!!! milli
horama
(upraveno)
9. 8. 2012, 16:38
@mewl
Je to jen potvrzení staré známé pravdy, že v jednoduchosti je síla a krása.
jiviji
(upraveno)
1. 8. 2011, 21:26
díky za recept.........přesně tohle jsem hledala výsledek ....výborný baštili jak kdybych jim nedala 14 dní najíst
horama
(upraveno)
2. 8. 2011, 10:34
@jiviji
Haničko sluničko
(upraveno)
26. 4. 2011, 17:49
mňami mňami mňam moc dobroučké a rychlé, hodila jsem to do papiňáku a bylo to jedna dvě Hanka
horama
(upraveno)
27. 4. 2011, 9:28
@Haničko sluničko
No prosím! Dokud jsem ve své malé kuchyni, papiňák z prostorových důvodů nemám - není ho kam uložit. Ale výhledově zřejmě dost zrychlím přípravu některých jídel.
nikkanikka
(upraveno)
2. 3. 2011, 19:21
Dobrý večer Martino teda musím Vám říct....dělala jsem to dnes k včeři a je to opravdová mňamka to budu dělat 100% často děkuji za bezva super recept Veronika. P.S. dala jsem fotečku ke mě
horama
(upraveno)
3. 3. 2011, 15:03
@nikkanikka
Gratuluju k úspěchu s tímto receptem. Je to prostě za málo práce spousta muziky a moje skoro dvouletá dcera se těchhle roštěnek vždycky může užrat.
JaninaC
(upraveno)
5. 2. 2011, 17:35
Roštěnou dělám taky tak a je to prostě mňamka
horama
(upraveno)
6. 2. 2011, 11:19
@JaninaC
Myslím, že ji tak dělá hodně lidí. Je to recept zveřejněný hlavně pro kuchařky-začátečnice. Jako jsem kdysi taky byla já.