Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřovka

Vepřovka

Potřebné ingredience

2 kg bůčku
1,5l vody
1,5 lžíce soli

Postup přípravy

- 2 hodiny vařit v tlakovém hrnci, pak rozmačkáme mačkadlem na brambory a dáme do sklenic nebo jiných nádob ztuhnout.

Tento recept ocení ti co mají rádi vepřovou konzervu.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané maso

Nakládané maso

Potřebné ingredience

10 plátků masa
4 vajíčka
6 lžiček solamylu
1 lžička pepře
2 lžičky soli
špetka majoránky
4 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
kdo má rád ostřejší může přidat i lžičku pálivé papriky

Postup přípravy

- naložené maso je nejlepší tak až za dna dny, kdy je marinádou pěkně nasáklé.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v tlakači ( papiňáku )

Maso v tlakači ( papiňáku )

Potřebné ingredience

vepřové maso na řízky ( může být i hovězí )
na zálivku, kterou se maso v hrnci přelije je třeba: 2,5 dcl vody
3 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
vegeta, sůl, pepř, zbytek omastku z pánve, na kterém jsme
pekli řízky

Postup přípravy

- plátky masa osolíme, naklepeme, obalíme ve strouhance a znovu naklepat ( mírně ) obalit ve vajíčku a prudce osmáhnout po obou stranách.

- poskládáme do hrnce a zalijeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bulharka

Bulharka

Potřebné ingredience

100g kabanosu
100g vařených brambor
100g kys. okurek (nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle)
100g cibule ( na kostičky )
2 lžíce hořčice
2 lžíce tatarky
2 lžíce kečupu ( může být klíďo více je to lepší )
1 rajský protlak
sůl, pepř

Postup přípravy

-vařené brambory a kabanos se pomelou na mlýnku a pak se vše smíchá dohromady, je to skoro jak z obchoďáku.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované zelí jako z obchodu a bez zavařování

Sterilované zelí jako z obchodu a bez zavařování

Potřebné ingredience

10kg zelí
3l vody
1,25l octa
50 cukerinu
2 lžičky pyrosiřičitanu / koupíte v drogerii/
kmín
0,500kg cibule
220g soli

Postup přípravy

- necháme 24 hodin uležet, stačí i 12 hodin. Dáme do sklenic, ale neutlačujeme. Zelí se nesterilizuje, jen se zavíčkuje a za 1 měsíc můžeme jíst.

Milovníci sterilizovaného…

Zobrazit více...

Kategorie