Vepřovka
Potřebné ingredience
2 kg bůčku
1,5l vody
1,5 lžíce soli
Postup přípravy
- 2 hodiny vařit v tlakovém hrnci, pak rozmačkáme mačkadlem na brambory a dáme do sklenic nebo jiných nádob ztuhnout.
Tento recept ocení ti co mají rádi vepřovou konzervu.
Nakládané maso
Potřebné ingredience
10 plátků masa
4 vajíčka
6 lžiček solamylu
1 lžička pepře
2 lžičky soli
špetka majoránky
4 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
kdo má rád ostřejší může přidat i lžičku pálivé papriky
Postup přípravy
- naložené maso je nejlepší tak až za dna dny, kdy je marinádou pěkně nasáklé.
Maso v tlakači ( papiňáku )
Potřebné ingredience
vepřové maso na řízky ( může být i hovězí )
na zálivku, kterou se maso v hrnci přelije je třeba: 2,5 dcl vody
3 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
vegeta, sůl, pepř, zbytek omastku z pánve, na kterém jsme
pekli řízky
Postup přípravy
- plátky masa osolíme, naklepeme, obalíme ve strouhance a znovu naklepat ( mírně ) obalit ve vajíčku a prudce osmáhnout po obou stranách.
- poskládáme do hrnce a zalijeme…
Bulharka
Potřebné ingredience
100g kabanosu
100g vařených brambor
100g kys. okurek (nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle)
100g cibule ( na kostičky )
2 lžíce hořčice
2 lžíce tatarky
2 lžíce kečupu ( může být klíďo více je to lepší )
1 rajský protlak
sůl, pepř
Postup přípravy
-vařené brambory a kabanos se pomelou na mlýnku a pak se vše smíchá dohromady, je to skoro jak z obchoďáku.
Sterilované zelí jako z obchodu a bez zavařování
Potřebné ingredience
10kg zelí
3l vody
1,25l octa
50 cukerinu
2 lžičky pyrosiřičitanu / koupíte v drogerii/
kmín
0,500kg cibule
220g soli
Postup přípravy
- necháme 24 hodin uležet, stačí i 12 hodin. Dáme do sklenic, ale neutlačujeme. Zelí se nesterilizuje, jen se zavíčkuje a za 1 měsíc můžeme jíst.
Milovníci sterilizovaného…