Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
BEZKONKURENČNÍ BÁBOVKA Z VAJEČNÉHO KOŇAKU :o) blesková a voňavoučká

BEZKONKURENČNÍ BÁBOVKA Z VAJEČNÉHO KOŇAKU :o) blesková…

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 150g Solamylu, 200g cukru krupice, 5 celých vajec, 2 prášky do pečiva, 2 vanilkové cukry, 250ml oleje, 250ml vaječného koňaku, 1 lžíce kakaa na obarvení

Postup přípravy

Prostě jen umíchat, část těsta případně obarvit kakaem a nalít do vymazané formy ....péct zvolna cca 40minut (podle Vaší trouby....)

Tuhle peče Kubík nejraději :o))))))…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KUBÍKOVA OBLÍBENÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA

KUBÍKOVA OBLÍBENÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/4 hrnku cukru
4 středně velká nastrouhaná jablka
2 prášky do pečiva
2 celá vejce
2 lžíce kakaa
10 lžic oleje
1 hrnek vlažného mléka
4 lžíce rumu
může být trochu skořice, sekané ořechy, hrozinky....

POLEVA:
10 dkg ztuženého tuku
6 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
3 lžíce horké vody

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a upečeme ve vymazané formě nebo klasicky na plechu. Buchta je báječně křehká a vláčná.

Polijeme čokoládovou polevou a posypeme mletými nebo sekanými…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ MASÍČKO SE ZELENÝMA FAZOLKAMA :o)

KUŘECÍ MASÍČKO SE ZELENÝMA FAZOLKAMA :o)

Potřebné ingredience

1 kuřecí prsa (krůtí, králík....)
1 balíček zelených fazolek (nebo hrášek+kukuřice+mrkev)
10 dkg slaniny
cca 1dcl vody nebo vývaru
máslo na orestování masa a zeleniny
sůl, trochu grilovacího koření a Podravky
pro dospělé nebo větší děti ještě stroužek česneku a sójová omáčka

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, lehce okořením gril. kořením a orestujeme na másle nebo olivovém oleji. Mraženou zeleninu orestujeme na rozškvařené slanině nebo másle,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ MALINOVÝ DORTÍK

LEHKÝ MALINOVÝ DORTÍK

Potřebné ingredience

PRO INSPIRACI:

Na menší dortovou formu:
5 vajec
5 lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky

TVAROHOVÝ KRÉM:
2 měkké tvarohy (klasická kostka)
7 lžic cukru
1/2 kostky másla či více (dle chuti a aktuální váhy :o) )
trochu mléka nebo smetany na zředění

ROSOL:
buď klasická koupená želatina připravená podle návodu na sáčku nebo
1/2 l šťávy z kompotovaného ovoce (z broskví, třešní, jablek.....)
2 lžíce cukru
1 balíček vanilkového pudinku

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh, postupně zapracujeme cukr a mouku, pečeme při 180°cca 30 minut. Vychladlý piškot můžeme rozkrojit a naplnit buď krémem nebo jen dobrou marmeládou. Já mažu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
 KOKOSOVÉ ŘEZY

KOKOSOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

TĚSTO:
15 dkg krupicového cukru
20 dkg Hery
30 dkg polohrubé mouky
4 žloutky
1/2 prášku do pěčiva
1 vanilkový cukr
nastrouhanou kůru z půlky citronu
7 lžic vlažného mléka

Rybízová marmeláda (možno naředit rumem)

KOKOSOVÝ SNÍH:
4 bílky
15 dkg moučkového cukru (ale může být i krupicový)
12 dkg kokosu

Postup přípravy

Máslo, cukr a žloutky utřeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto zlehka POMOUČENOU rukou vymačkáme na plech. Těsto vypadá jako že je ho málo, ale není :o) Potřeme řídkou rybízovou …

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
ZAPEČENÉ BRAMBORY S NIVOU A ANGLICKOU SLANINOU

ZAPEČENÉ BRAMBORY S NIVOU A ANGLICKOU SLANINOU

Potřebné ingredience

8 velkých syrových brambor
1 kuřecí prsa
15dkg anglické slaniny
1-2 smetany (jak kdo má rád, ale 1 se v tomto množství ztratí)
15 dkg strouhaného Eidamu
10 dkg nivy
1 svazek jarní cibulky (nebo kousek pórku)
sůl, pepř, grilovací koření
máslo na vymazání zapékací formy

Postup přípravy

Naše oblíbené zbytkové jídlo :o)
Brambory nakrájíme na plátky, vložíme do vymaštěné formy či pekáčku a osolíme, posypeme pokrájeným okořeněným kuřecím masem a jarní cibulkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...

Kategorie