Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
JÓNSKÁ MUSAKA Z LILKU A CUKETY

JÓNSKÁ MUSAKA Z LILKU A CUKETY

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg lilků a/nebo cuket, na plátky 1 cm tlusté, 1/2 kg mletého hovězího či jehněčího, 1 PL másla, 1 stř. velká cibule, jemně nasekaná, 1/2 kg zralých rajčat, oloupaných, krájených (může být i z konzervy), šálek strouhaného sýra typu Parmesán, Kefalotiri, 2 PL petržele, jemně sekané, 1 šálek vína, 1 šálek horké vody, 1 PL oregána, sůl, muškátový oříšek, olej, nejlépe samozřejmě olivový, ale ten na vaření, ať není moc aromatický, 1PL rozpuštěného másla, 2 PL rozdrobených piškotů. Na bešamel: 6 šálků (cca litr) teplého mléka, 175 g másla, 100 g mouky, 2 vejce, rozšlehaná, sůl, muškátový ořech, olivový olej

Postup přípravy

Ten recept jsem před lety přivezla z Kefalonie, kdo jí ochutnal, jinou už nechtěl :-). Nedělá se z brambor, ale z cuket nebo lilků, anebo obojího, kdo má co rád/raději. S…

Zobrazit více...

Kategorie