CELOZRNNÝ OVOCNÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
1. Těsto – 300g celozrnné moukY, 120g hnědý cukr, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, ½ hrnečku oleje, ½ a víc hrnečku vlažné vody nebo mléka, Všechno smícháme na řídké těsto. 2. Tvaroh – ½ kg tvarohu, 2 vejce, cukr, šťáva z 1 citronu, vanilkový cukr, vanilkový pudingový prášek 3. Ovoce – jakékoliv, nejlepší jsou švestky 4. Žmolenka – 200g celozrnné mouky, 1/8 másla, , hnědý cukr,
Postup přípravy
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potom tvaroh, ovoce a žmolenku. Péct ½ hodiny při 180°C.
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
3 vejce, 150g cukru, 1 vanilkový cukr, 100ml oleje, cca 100ml vlažné vody, 1 PL rumu, 1 PL citronové šťávy, 300g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 100g kandovaného ovoce, kaková poleva Tuk a mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Žloutky, cukry a olej vyšleháme do pěny. Přilejeme vlažnou vodu, rum, šťávu z citronu a zamícháme. Směs zahustíme moukou (smíchaná s prdopečem), přidáme kandované ovoce a zjemníme…
PIŠKOTOVÝ BRUMÍK BEZ NÁPLNĚ
Potřebné ingredience
1 vejce, 40g moučkového cukru, 50g polohrubé mouky, 1 lžíce horké vody, špetka prdopeče
Postup přípravy
Vyšlehám si sníh, do kterého přidám 1/3 cukru. Žloutek vymetlám s vodou a cukrem, který mi zbude. Po lžičkách přidávám mouku s prdopečem a sníh. Ten opatrně míchám stěrkou do…
OVOCNÉ ŘEZY S PUDINKEM - BEZ CUKRU
Potřebné ingredience
Piškot: 120g krupice, 120g polohrubé mouky, 4 vejce, lžička prdopeče, 1 venilkový cukru Krém: 1 šlehačka, 2 kysané smetany, 2 kompoty mandarinek nebo jeden broskví želé: voda z kompotů, 2 vanilkové pudingy
Postup přípravy
Nejprve si udělám těsto, ušlehám sníh, vajíčka smíchám s moukou, prdopečem, cukrem. Do toho vmetlám sníh. Dám péct, je to rychlé, chce to kontrolovat. Osobně dávám do dortové…
JABLKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
Těsto: 300g hladké mouky, 1 vejce, 100g moučky a 200g másla nebo rostliného tuku (ztuženého) Náplň: 6 jablek, 1 skořícový cukr, hrst rozinek, hrst kokosové moučky
Postup přípravy
Těsto - na válu vypracujeme ze všch surovin těsto (linecké) a dáme do chladničky ztuhnout. Mezitím si nastrouháme jablíčka. Těsto rozdělíma na poloviny - jednu rozválíme a…
PERNÍK - RYCHLÝ, LITÝ
Potřebné ingredience
190g cukru krupice, 270g mouky hladké, 200 - 250ml mléka, 1 lžíce medu, 1 kakaa (osobně nedávám kvůli malému, ale obarví pěkně), ořechy nasekané, rozinky, jakékoliv jiné sušené ovoce, 1 celé vejce, 1/2 - 1 prášek do perníku, 1/2 prdopeče
Postup přípravy
Všechny přísady smíchám, dám na vymazaný a vysypaný plech a peču asi plůl hodinky :o) Mám jej od tety, která jej peče i diabetikovi, určitě si to budete umět rozpočítat na…
BUBLANINA - LEVNÁ A RYCHLE HOTOVÁ - Z JAKÉHOKOLIV OVOCE
Potřebné ingredience
250 - 300g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 prdopeč, 150g moučka cukru, 80g másla - Hery, cca 500g ovoce (čerstvé, mražené a kompotované)
Postup přípravy
Z bílků ušlehám sníh. Žloutky, máslo a cukr - ušlehám do pěny, pak přidám polohrubou mouku (prosívám s kypřícím práškem) a nakonec vmíchám sníh (tuhý). Dám na plech, pokladu…
REBARBOROVÝ KOLÁČ - OVOCNÝ
Potřebné ingredience
Rebarbora, povařená a oslazená, linecké těsto, 480g hladké mouky, 320g Hery, 160 cukru, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, 2 špetky prdopeče
Postup přípravy
Přísady na linecké těsto zpracuji klasicky jako na cukroví. Potom si vezmu plech - nízký nebo vysoký, to je jedno a část - tak 3/4 těsta "rozpatlám" po plechu. Na to…
KREMŠNIT, ŽLOUTKOVÝ ŘEZ
Potřebné ingredience
2 LISTOVÁ TĚSTA, MLÉKO, PUDING, MÁSLO, OMEGA TUK, MOUČKOVÝ CUKR, RUM, PUDING BEZ VAŘENÍ, ČOKOPOLEVA V PYTLÍKU, VAJÍČKO
Postup přípravy
rozválím listové těsto ne pláty - 2 těsta na dva plechy, potřu vajíčkem a upeču. Uvařím si puding, do vlažného vmetlám máslo, trochu Omegy, moučkový cukr, a pokud je to řídké, tak…
Kefírová buchta bez vajec
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 1/2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme v míse a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi půl hodiny a pak zkontrolujeme píchnutím špejlí jako u bábovek, zda je hotová.
TIP: já…