Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ DŽEM

TŘEŠŇOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

1KG třešní, lžíce kyseliny citronové, želírovací přípravek 1:1, 600g cukru

Postup přípravy

polovinu třešní jsem odšťavila a polovinu vypeckovala. To vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

500g meruňek, 600g krystalu, želírovací přípravek 1:1, kyselina askorbová 1/2 lžíce, protiplísňový přípravek

Postup přípravy

Meruňky jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a mírně podlila vodou. Přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MALINOVÁ MARMELÁDA

MALINOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

1KG zralých malin, 1kg krystalu, 1 želírovací přípravek 1:1, 1 lžíce kyseliny askorbové, možno i přípravek proti plísním

Postup přípravy

Maliny jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIKANTNÍ (STŘELCOVA) PIZZA

PIKANTNÍ (STŘELCOVA) PIZZA

Potřebné ingredience

Na těsto 300g hl. mouky, 20g kvasnic, 150ml vlažné voy, špetka soli, lžíce oleje Ingredience: salám paprikáš, cibule, olivy, sýr, oregano, kečup a žampiony

Postup přípravy

Smícháme všechny přsady na těsto - nesmí se lepit na mísu. Necháme asi půl hodinky kynout, pak vyválím dvě tenoulinké placky - každá se mi vejde na jeden plech a pokladu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A SÝREM

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A SÝREM

Potřebné ingredience

Balík těstovin, cibulku, olej, sýr, muškátový květ, sůl, špenát dle libosti (já dala jeden balíček), kuřecí maso (úsporné mohou být třeba špekáčky, kabanos .....)

Postup přípravy

Dám vařit těstoviny do osolené vody dle receptu na obale.
Na oleji si zpěním cibulku, když zesklovatí, přidám maso (špekáčky, kabanos ....), osmahnu. Hotové dám do pěkáče,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS S MANDLEMI A KOPREM

LOSOS S MANDLEMI A KOPREM

Potřebné ingredience

Lososové filety, kopr 4 - 5 lžic, máslo (margarin) 5 lžic, 150g sýra na strouhání, sůl, pepř, 4 hrstičky manlových lupínků

Postup přípravy

Lososa rozmrazíme a osolíme (šetřím solí, protože té má dost sýr a radši si dosolím na talíři), opepří - z obou stran.
V misce udělám směs - nahrubo strouhnu sýr, přisypu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ ŘEZY S PUDINKEM - BEZ CUKRU

OVOCNÉ ŘEZY S PUDINKEM - BEZ CUKRU

Potřebné ingredience

Piškot: 120g krupice, 120g polohrubé mouky, 4 vejce, lžička prdopeče, 1 venilkový cukru Krém: 1 šlehačka, 2 kysané smetany, 2 kompoty mandarinek nebo jeden broskví želé: voda z kompotů, 2 vanilkové pudingy

Postup přípravy

Nejprve si udělám těsto, ušlehám sníh, vajíčka smíchám s moukou, prdopečem, cukrem. Do toho vmetlám sníh. Dám péct, je to rychlé, chce to kontrolovat. Osobně dávám do dortové…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S TUŇÁKEM

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S TUŇÁKEM

Potřebné ingredience

1Kg těstovin, 2 konzervy tuňáka (jak který komu vyhovuje, my dali v oleji Giana za cca 17,-/plechovka), kečup dle chuti, 250g eidamu, cihly nebo podobného sýra

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme a scedíme, z tuňákové konzervy odstraníme přebytečný olej (ale ať tam trocha zůstane), nastrouháme sýr.
Připravíme si veliký pekáč nebo velkou zapékací mísu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ KOLÁČ

JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Těsto: 300g hladké mouky, 1 vejce, 100g moučky a 200g másla nebo rostliného tuku (ztuženého) Náplň: 6 jablek, 1 skořícový cukr, hrst rozinek, hrst kokosové moučky

Postup přípravy

Těsto - na válu vypracujeme ze všch surovin těsto (linecké) a dáme do chladničky ztuhnout. Mezitím si nastrouháme jablíčka. Těsto rozdělíma na poloviny - jednu rozválíme a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
FOFR RIZOTO

FOFR RIZOTO

Potřebné ingredience

1 vepřovka, 2 pytlíky rýže, cibule, 1 pytlík mražené zeleniny (mrkem, kukuřice, hrách)

Postup přípravy

Na tuku z vepřovky osmahnu cibulku a pak přidám na prohřátí maso - aby se rozpadalo, uvařím rýži, zelču a vše smíchám - posypu strouhaným sýrem.

Zobrazit více...

Kategorie