(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience
500g meruňek, 600g krystalu, želírovací přípravek 1:1, kyselina askorbová 1/2 lžíce, protiplísňový přípravek
Postup přípravy
Meruňky jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a mírně podlila vodou. Přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny vmíchala želírovací přípravek. Vsypala do hrnce, přidala kyselinu askorbovou a protiplísňový přípravek. Vařila jsem asi 10 minut, pak jsem nalila do čistých sklenic a zavíčkovala. Otočila dnem vzhůru a nechala víčka zatáhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
VEZA
(upraveno)
16. 7. 2011, 17:07
Já místo chemie /protiplísňvý přípravek/ skleničky vypláchnu rumem a do víčka také naliji trochu rumu. Dělám to tak už léta a u všech druhů ovoce a žádná marmeláda se mi nezkazí. Věra
nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
17. 7. 2011, 19:29
@VEZA
To je dobrý tip, děkuji moc, Blanka
nahlásit
Medapusicek
(upraveno)
2. 7. 2011, 17:55
Není těch meruněk nějak moc?
nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
2. 7. 2011, 20:58
@Medapusicek
opraveno, děkuji za postřeh

nahlásit