Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČNÍ PERNÍČKY

VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Potřebné ingredience

Na základní dávku perníčku budeme potřebovat: 500g hladké mouky,100g ztuženého tuku HERA,150gmoučkového cukru,100gmedu,3 žloutky a ještě jedno celé vejce.Dále dvě lžičky koření do perníku a pokud chcete mít perníčky tmavé,pak ještě jednu lžyčku kvalitního kakaa.Aby perníčky při pečení pěkně vyběhly,neopomente promíchat do mouky jednu čajovou lžičku jedlé sody.Na váhu je to asi tak 10g-jeden dekagram bikarbony.

Postup přípravy

Mám pro vás dobrý a prověřený recept.Pokud těsto dobře prohnětete a necháte do druhého dne v lednici odležet,podaří se vám báječné hladké,mírně vypoulené perníčky.
Je důležité…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
VALAŠSKÝ FRGÁL

VALAŠSKÝ FRGÁL

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hladké mouky 500g polohrubé mouky 170g cukru krupice 4 žloutky 250g másla sůl 500ml.mléka 70g droždí Drobenka: 200g másla 200g hl.mouky 150g cukru Na potření okrajů: 250g másla+rum

Postup přípravy

Z vlahého mléka,trochu mouky a kvasnic uděláme kvásek.Než vykyne,utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky.Do této směsi přidáme kvásek,zbytek mléka,sůl a mouku a vypracujeme středně…

Zobrazit více...

Kategorie