Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

VÁNOČNÍ PERNÍČKY

0.0
VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Potřebné ingredience

Na základní dávku perníčku budeme potřebovat:
500g hladké mouky,100g ztuženého tuku HERA,150gmoučkového cukru,100gmedu,3 žloutky a ještě jedno celé vejce.Dále dvě lžičky koření do perníku a pokud chcete mít perníčky tmavé,pak ještě jednu lžyčku kvalitního kakaa.Aby perníčky při pečení pěkně vyběhly,neopomente promíchat do mouky jednu čajovou lžičku jedlé sody.Na váhu je to asi tak 10g-jeden dekagram bikarbony.

Postup přípravy

Mám pro vás dobrý a prověřený recept.Pokud těsto dobře prohnětete a necháte do druhého dne v lednici odležet,podaří se vám báječné hladké,mírně vypoulené perníčky.
Je důležité vše dobře prohníst tak,aby na těstě nebyly šmouhy ani flíčky.Doporučuji nejprve vše sypké promíchat s moukou a teprve potom přidat rozehřátý tuk s medem a vejcem.Když toto těsto necháte do druhého dne uzrát,uvidíte,jak se vám bude vše při rozvalovaní a pečení dařit.
Pokud by se perníčky při pečení uprostřed propadaly,je třeba teplotu zvýšit.Pokud by zase pukaly,pečeme příliš zostra,tudíž troubu zmírníme.
Aby byly perníčky lesklé a hladké,je třeba po upečení potřít jejich povrch vajíčkem rozšlehaným s trochou citronové štávy a to hned,dokud jsou ještě teplé.
perníčky podle toho receptu jsou poměrně brzo měkké a nemusíte je připravovat měsíc předem.Polevu dělám jenom z cukru a vaječného bílku.pro větší pevnost ozdoby je možné dávat na jeden bílek jednu lžíci solamylu a tři až čtyři kapky octa,ale není to nutné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie