Zapečené kotletky s nivou
Potřebné ingredience
kotlety; koření; cibule; smetana; niva
Postup přípravy
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče vymazaného máslem. Posypeme třeba paprikou, nebo jiným kořením. Můžeme také lehounce posypat sušenou levandulí! Poklademe…
Hamburská vepřová kýta
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty (plec nebo jiné libovější maso); 100g šunky; sladkokyselé okurky; sůl; máslo;1velká cibule; 200g kořenové zeleniny; celý pepř; nové koření; bobkový list; tymián; 2cl octa; šťáva z půlky citronu; lžíce hořčice; slanina nebo párek na prošpikování
Postup přípravy
Osušené maso prošpikujeme slaninkou nebo párkem a okurkami. Maso nasolíme a mezitím si připravíme v pekáči zeleninu - mrkev, petržel, cibuli podusíme společně na kousku másla.…
Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa; 1 cibule; kysané zelí; paprika; koření do Vitany - Maďarský guláš, česnek, zakysaná smetana
Postup přípravy
Vepřové maso (např. plec) upečeme v troubě osolené s kmínem, a posypané cibulí do měka. Podléváme lehce vodou, tak aby nám trochu šťávy zůstalo do gulášku. Uvaříme si mezitím zelí…
Kotlety na leču
Potřebné ingredience
kotletky, 2 sklenice leča např. Hamé, pepř, sůl
Postup přípravy
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do pekáče, vyklopíme na ně dvě sklenice leča a dáme péct tak na 1 hodinu do trouby na 250 °C. Maso kontrolujeme, podléváme. Jako…
Kotlety na kari v hořčičném kabátku
Potřebné ingredience
kotlety, hořčice, hladká mouka, kari, olej, sůl, smetana, 1 stroužek česneku
Postup přípravy
Kotletky naklepeme, nasolíme, necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny. Odležené maso posyme kari a poté potřeme plnotučnou hořčicí, kdo má rád maso pikantní, může klidně zvolit…