Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň

0.0
Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa; 1 cibule; kysané zelí; paprika; koření do Vitany - Maďarský guláš, česnek, zakysaná smetana

Postup přípravy

Vepřové maso (např. plec) upečeme v troubě osolené s kmínem, a posypané cibulí do měka. Podléváme lehce vodou, tak aby nám trochu šťávy zůstalo do gulášku. Uvaříme si mezitím zelí, přidáme kmín a sůl.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájené pečené maso, lehce orestujeme a zasypeme paprikou a kořením Maďarský guláš v poměru 1:1 (cca 3 - 4 lžičky od každého). Chvíli restujeme, ale pozor, aby se paprika nespálila. Podlejeme vodou a přidáme také výpek z masa. Přidáme zelí a povaříme. Nakonec přidáme kelímek smetany, zahustíme např. škrobem rozpuštěným ve vodě. Pokud se nám chuť nezdá, přidáváme, ocet, cukr, sůl, abychom dosáhli své oblíbené chuti. Na závěr rozkrájíme jeden stroužek česneku na plátky, těsně před dovařením. Podáváme se knedlíkem, já dělám knedlík v DP podle Jany

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14916

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie