(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Jednoduchý a rychlý segedín

Potřebné ingredience
1kg plecka, 4 cibule, 3x 500g sáček kysaného zelí, sádlo, 250ml zakysané smetany, bujón pod vepřové maso, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, cukr, kmín, sladká červená paprika, hl. mouka na zahuštění , chili.
Postup přípravy
Cibulku a maso orestujeme na sádle společně s červenou paprikou. Dva sáčky zelí slijeme, ale neproplachujeme. Zelí pokrájíme a přidáme do masa s kořením a bujónem. Podlijeme vodou a dusíme. Když už je maso téměř měkké přidáme poslední sáček zelí a trošku cukru. Zahustíme hl. moukou smíchanou s vodou a nakonec přidáme zakys.smetanu. Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cherry111
(upraveno)
3. 4. 2008, 15:39
Danuško, VYNIKAJÍCÍ!!!!! Dneska jsem ho dělala a manžel se olizuje až za ušima. Moc děkuju za výborný receptík.


nahlásit
danulka23
(upraveno)
10. 1. 2009, 16:04
@Cherry111
Peťulko moc mě těší ,že vám chutnalo :o)

nahlásit