(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
MŮJ SEGEDIN +++
Potřebné ingredience
vepřové maso, 2 cibule, zelí, sůl, sádlo, sladká paprika, kmín mletý, bobkový list, pepř mletý, 1/2 masoxu, hladká mouka + voda na zahuštění.
Postup přípravy
Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku,potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl,pepř, mletý kmín,sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou aby paprika nezhořkla přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit.Já vařila 20 minut v papináku. Po uvaření do masa vložíme proprané zelí a dáme dovařit tak aby bylo zelí měkké.Pokud chcete mít tmavší segedin stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody přidat sladkou papriku zamíchat přidat a hned je tmavší.Přidáme kousek masoxu pokud chcete mít víc štávičky je potřeba přidat trochu vody.Zahustíme jen trošku voda z moukou ( záklechtka ).Příloha domácí knedla.
ingredience
osmažená cibulka
orestované maso
veškeré koření
podlité vodou
přidané zelí
se zelím
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
druna
(upraveno)
22. 11. 2011, 8:38
jedno s naj naj oblubenejsich jedal mnam
Anturka
(upraveno)
22. 11. 2011, 10:05
@druna
Natali, děkuji
sikezka
(upraveno)
22. 11. 2011, 7:43
Super, díky za recept. Děti i manžel mají bezmléčnou dietu a nesmí smetanu. Myselala jsem, že bez smetany to nepůjde. Jde!
Anturka
(upraveno)
22. 11. 2011, 10:05
@sikezka
to jsem ráda že chutnalo všem
ivetabubak
(upraveno)
22. 3. 2011, 7:29
Zorko,to není pravda,segedín je to co píšete vy,ale i tento co jsem dala Zdenka přesně takový dělávala moje babička a celá rodina z její strany,pocházeli ze Slovenska a Maďarska... a já ho dělám stejně a můžu potvrdit,že je to velká mňamka Takže Zdeni
Anturka
(upraveno)
22. 11. 2011, 10:04
@ivetabubak
Ivetko,moc děkuji a jsem ráda že chutná.
marcelau
(upraveno)
22. 3. 2011, 4:46
no, to jsou dobrůtky, tak jsem ho už delší dobu nevařila, mlask
Anturka
(upraveno)
22. 11. 2011, 10:03
@marcelau
Marcelko, děkuji
Romy 2
(upraveno)
22. 3. 2011, 1:59
Zdenko, nič v zlom, ale segedín je z kyslej kapusty (zelí) a smotany, ináč to nie je segedín.
ledoborec
(upraveno)
28. 3. 2011, 9:36
@Romy 2
Zoro, já dělám přesně tenhle segedín podle naší mamči a je výborný !!!!! Já myslím, že záleží na každém, co má rád, myslím, že tohle je i bez smetany výborný segedínský guláš ( upřímně, smetanu v segedínu nemusím, ale je to zas na každém, kdo má rád, dá smetanu, kdo ne, dělá tímto způsobem ) ... a dávám kyselé zelíčko .... mňam, mňam