Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Klasický segedínský guláš

0.0
Klasický segedínský guláš

Potřebné ingredience

1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej

Postup přípravy

viz foto

Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření

Na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na koostky nakrájené maso a orestujeme

až se maso zatáhne, přidáme celý malý sáček sladké papriky, krátce zarestujeme, a zalijeme vodou, aby se maso dusilo , né vařilo! Přidáme masox, bobkový list a dusíme do poloměkka

přidáme 0,5kg kyselého tzelí - já ho ještě jednou proplachuju než ho dám k masu... a Vaříme do měkka jak maso tak zeličko, jak máte rádi zelí na skus....

Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou, vaříme cca 15minut aby se mouka převařila. Přidáme 1lžičku celého kmínu a 1 lžičku drceného kmínu....

Hotovo a dobrou chuť :-)

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem....podle chuti můžete si dát nahoru již na talíři lžíci zaky.smetany :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AnieAnne 15. 4. 2012, 13:00
Dnes jsem vařila - můj první segedín, a mooc dobrý (Y)
Dermajetics 15. 4. 2012, 15:01
@AnieAnne To jsme ráda, že chutnalo (hello)
Zuzka2 4. 8. 2011, 13:22
Jé koukám Blani že jsem dnes vařila podle tvého receptíku ,-) ,-) ,-) ,-), byl výýýýborný.
Dermajetics 6. 8. 2011, 21:57
@Zuzka2 :-D (L) (hello)
Pavlusina 29. 1. 2011, 11:47
Opravdu skvělý recept (Y) (Y), já jsem právě ten začátečník :-$ a moooc mi ty obrázky pomohly, super a hlavně povedlo se :-) :-) :-) :-)
Dermajetics 17. 2. 2011, 9:36
@Pavlusina to jsem moc ráda, děkuji (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie