Klasický segedínský guláš
Potřebné ingredience
1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej
Postup přípravy
Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření
Na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na koostky nakrájené maso a orestujeme
až se maso zatáhne, přidáme celý malý sáček sladké papriky, krátce zarestujeme, a zalijeme vodou, aby se maso dusilo , né vařilo! Přidáme masox, bobkový list a dusíme do poloměkka
přidáme 0,5kg kyselého tzelí - já ho ještě jednou proplachuju než ho dám k masu... a Vaříme do měkka jak maso tak zeličko, jak máte rádi zelí na skus....
Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou, vaříme cca 15minut aby se mouka převařila. Přidáme 1lžičku celého kmínu a 1 lžičku drceného kmínu....
Hotovo a dobrou chuť :-)
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem....podle chuti můžete si dát nahoru již na talíři lžíci zaky.smetany :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé