Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

segedynsky gulasek s hrnkovym knedlikem

0.0
segedynsky gulasek s hrnkovym knedlikem

Potřebné ingredience

na gulas:
1velka cibule, gulasove koreni, veprove masicko, zeli kysane, smetana, cukr a sul, 1 masox

na knedliky:
1hrnek hrube mouky, 1 hrnek mleka, 2 vejcfe, lzicka soli, 2 rohliky a muze byt i petrzelka

Postup přípravy

nakrajime cibuli na kosticky ( muze byt hrubsi) - pak dame na olej a smazime do tmava... Mezi tim nakrajime masicko - a zeli propereme..... na tmavou cibulku dame koreni gulasove- tak pulku a chvilku michame.... Pak dame masicko a za obcasneho michani nechame pripect ( jen trosinku) a pak podlejeme a dame zeli..... dusime do zmekceni ( nejlepsi je nato papinak)... kdyz je to hotove tak osladime - pridame 1 masox a povarime..... P chvilce vypneme a nechame vychladnout!!!!! Po vychladnuti - prilejeme smetamnu a zahustime pokud je potreba......


knedliky do misy dame mouku, mleko, sul, 2 zloutky, rohliky a popripade petrzel..... zaslehame snih z bilku... a pridame do testa - micham kvrdlackou nebo vareckou..... vymazeme 4 hrnky sadlem , naplnime do 4/3 a vlozime do varici vody(v hrnci do 1/2 vody)... varime 30 minut pod poklickou, pak vyndame -obrizneme nozem a vyklopime!!!!!

dnes jsem delala knedliky a nemela jsem hr. mouku tak jsem dala hladkou - (trosku vic) a taky jsem neslehala bilek ( takze ne tolik prace) a knedle jsou stejne uzasne!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie