(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
SEGEDINSKÝ GULÁŠ-BABICOVY DOBROTY

Potřebné ingredience
400 g vepřové plece 1/2 velké cibule 20 g špeku 40 g tuku mletá paprika 2 ks bobkového listu 400 g kyselého zelí 1, 5 lžičky hladké mouky 2 lžíce kysané smetany voda kmín sůl
Postup přípravy
Postup:
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pielka
(upraveno)
24. 3. 2011, 7:18
můžu ten segedín zahustit i klasickou smetanou smíchanou s moukou? myslím že je to víc takové krémovější, nebo myslíte že je to blbé? jsem amatérka.

nahlásit

Paullinka
(upraveno)
10. 9. 2010, 7:46
Marci, tak jsem včera vařila gulášek a je výýýýýbornýýýýýýýýý
Díky za receptík










nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
2. 3. 2010, 20:06
Tak jsem včera vařila gulášek podle Vašeho /i Babicova receptu a je opravdu výborný.Akorát jsem dala 1/2 bílého jogurtu a 1/2 zakysané smetany.Děkuji za receptík.
VŠEM DOPORUČUJI VYZKOUŠET.




nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
20. 3. 2010, 12:46
@chalupnicka
DEKUJIIIIIIIIIII



nahlásit
otonel
(upraveno)
24. 2. 2010, 16:48
Vypadá krásně,dnes se na něj vrhnu a dám vědět!!

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:52
Ten vypadá výborně- určitě ho taky uvařím díky za recept.Vypadá to moc dobře.



nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:58
@chalupnicka
UDELJETE-BABICA JÍ MÁ DOBROU



nahlásit

mylena
(upraveno)
21. 2. 2010, 17:43
co ty poblemtané knedle?

nahlásit

Bětule
(upraveno)
3. 3. 2010, 12:38
@mylena
Jé, vy jíte knedlíky suché
To my si je teda dáváme s omáčkou


nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:57
@mylena
NÁM ABSOLUTNE NEVADÍ,VÁM NA NICH VADÍ OMÁČKA????ASI ANO,ALE RECEPT U VÁS ŽADNEJ,ABYCH SE POUČILA
STEJNE SI TO DÁM I PŘÍŠTE ZNOVA NA KNEDLE!!!



nahlásit
wruska
(upraveno)
19. 3. 2010, 15:27
@hvezdamodra
knedliky vypadaji tez vyborne, urcite receptik zkusim....suchy knedliky se teda ani u nas neji. vera.

nahlásit