Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Segedínský guláš z Loskutáka

0.0
Segedínský guláš z Loskutáka

Potřebné ingredience

400 g vepřového masa z plecka a bůčku (ale já dávám cokoliv, co je z vepřového po ruce ;-) ), 300 g kysaného zelí, 2 cibule, pepř, sůl, 2 lžíce mouky, 200 ML smetany, 3 lžíce sladké papriky, 2-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, cibuly nakrájíme na větší kousky a přidáme ji k masu, dáme papriku, promícháme, aby se maso s paprikou pěkně spojilo, přidáme NEPROPLÁCHNUTÉ! zelí, opět promícháme, nahoru dáme bobkové listy, přiklopíme.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi 15-20 minut, aby se maso pěkně zatáhlo.
Poté teplotu snížíme na 150 stupňů a dusíme v troubě za občasného promíchání asi 2 hodiny do změknutí.
Po vyjmutí z trouby dáme na rozehřátou plotnu, trochu šťávy z guláše přidáme do smetany (aby se nám v guláši nesrazila) a přilijeme do guláše, necháme přejít varem, popř. dochutíme a máme hotovo.
Podáváme s houskovým knedlíkem.




viz také recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21509
nebo přímo ve videu na stránkách novy http://loskutak.nova.cz/clanek/recepty/jak-se-spravne-dela-segedinsky-gulas.html

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mumlina (upraveno) 14. 9. 2013, 11:14
Dobrý den Maruško, právě jsem se dodívala na video s Vodouchem,a něco mě tam nesedí on tam říká,že je to guláš bez tuku a bez mouky a přitom tam dole jdou titulky i jak to máte vy napsáný tady, že tam dává 2 lížce mouky a oni tam na videu mají dokonce i 150g špeku a nové koření,ale nikde na videu to tam nedal, to jsou asi takové už banality, které si každý udělá pak podle svého....jinak mě to moc zaujalo v sobotu jdu na něj ...................................................... Tak hlásím,že je naprosto vynikající, podlívala jsem to zeleninovým vývarem jako je na videu, co jsem dříve zkoušela segedín uvařit,tak se mě nikdy nepovedl,ale tenhle je naprosto vynikajicí.............
omandra 24. 8. 2014, 20:24
@mumlina taky jsem se na to dívala, že to video úplně nesouhlasí s postupem a ingrediencemi, které jsou napsané pod videem. Ale dělám vždy jen podle videa (akorát nedávám špek,bůček,ale něco libovějšího a VŮBEC žádný tuk nedávám) a vždy byl naprosto výborný a manžel mi vždycky říká, že lepší segedin nikdy nejedl a to je co říct (L) opravdu už jinak segedín nedělám, tento mi přijde prostě famozní, rychlá jednoduchá příprava a výsledek bezvadný, nad očekávání!
Lůce 7. 1. 2012, 12:51
(Y) Vynikající, dnes jsem uvařila a od manžela byla obrovská pochvala :-) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie